Kartano Kaliforniassa jonka Wayne Gretzky osti kahdesti

Jääkiekon suuri supertähti Wayne Gretzky on laittanut Thousand Oaks kotinsa myyntiin hintaan 22.9 miljoonaa dollaria. Wayne ja hänen vaimonsa Janet tekivät yhdessä talon suunnittelutyön tähtiarkkitehti Richard Landryn kanssa. Myytyään kodin vuonna 2007 baseballtähti Lenny Dyksralle josta myöhemmin tuli talousneuvonantaja mutta joka tärveli kodin mentyään vararikkoon ostivat Gretzkyt kartanon takaisin hintaan 14.9 miljoonalla vuonna 2018. He palauttivat kartanon entiseen loistoonsa jossa vierailivat lukuisat julkisuuden henkilöt. Jopa alkuperäistä paremmassa kunnossa oleva kartano on nyt siis myynnissä.

2.5:n hehtaarin tontilla sijaitsevasta kodista josta avautuvat 360 astetta kattavasti näköalat Santa Monican vuoristoon ja Sherwood järvelle. Vaikuttava kartano on symmetrinen katsoo sitä mistä kulmasta tahansa. Rakenteellisesti erilaisista ratkaisumalleista koostuva kokonaisuus on enemmän kuin koti. Tontilla on myös kaksi vierastaloa joista toisessa on täysin varusteltu kuntosali, tenniskenttä ja valtava uima-allas. Tontti on maisemoitu puutarhoin jotka istuvat täydellisesti siirtomaatyylisen kartanon henkeen. Kokonaisuus käsittää yhteensä 1200 neliötä asuinpinta-alaa. Päärakennuksessa on kuusi makuuhuonetta ja kahdeksan kylpyhuonetta. Tuloaulasta nousee kaartuva portaikko joka soveltuu täydellisesti vaikkapa hääkuvien tai sukukokousten kuvien ottopaikaksi. Valtavasta olohuoneesta aukeavat kauas ulottuvat ja vaikuttavat näköalat. Mittavat päivitykset saaneesta keittiöstä on pääsy suoraan perhehuoneeseen. Päämakuuhuoneen yhteydessä on suuri huone seurustelua varten. Kaksi kylpyhuonetta helpottaa elämistä. Asumismukavuutta lisäävät biljardihuone sekä kotiteatteri. Varpaita voi lämmitellä kuuden takan äärellä vilakoina iltoina. Autotalli neljälle autolle sijaitsee erillään. Korkealaatuiset puutöiden mestarinäytteet näkyvät joka puolella kartanoa mm. hillityissä seinäpaneeleissa.

Sherwood järven rannan lomakodeissa ja Country klubilla viihtyvät julkisuudesta tutut kasvot. Lehtimagnaatti William Randolph Hearst oli yksi ensimmäisistä jotka pakenivat kiireistä liike-elämää alueelle 1920 – ja 30-luvuilla. Useita rakennuksia alueella omistava Paul Anka muutti asumaan sinne vuonna 2007. Myös Sylvester Stallone ja Britney Spears viihtyvät siellä. Arkkitehti Richard Landry on loihtinut yli 500 kotia useille näyttelijöille, muusikoille ja urheilutähdille. Heitä ovat mm. Michael Bolton, Mark Wahlberg ja Rod Stewart.

 

Kuvat:  The Agency

Lisää luksusasumuksia välittää TopTenRealEstateDeals

 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.