Metsään murhatut

Vahva, ensikäden tietoihin perustuva kuvaus Brightonia järkyttäneistä murhista ja niiden selvittämisestä

9.10.1986 yhdeksänvuotiaat brightonilaistytöt Nicola Fellows ja Karen Haddaway lähtivät ulos leikkimään. He eivät koskaan palanneet kotiin. Tyttöjen ruumiit löydettiin läheisestä metsästä. Epäilykset kohdistuivat pian irtolaiseen ja pikkurikolliseen Russell Bishopiin. Hänen ristiriitaiset kertomuksensa ja pitämätön alibinsa johtivat lopulta murhasyytteeseen. Seurannut oikeudenkäynti oli poliisin kannalta fiasko. Syyttäjän todisteet olivat hataria ja todistajat epäluotettavia. Kolmen viikon oikeuskäsittelyn päätteeksi Bishop käveli ulos vapaana miehenä. Kolme vuotta myöhemmin Graham Bartlett oli juuri aloittanut etsivänä Brightonin poliisissa, kun seitsenvuotias tyttö ilmoitettiin siepatuksi. Hänet löydettiin alastomana ja pahoinpideltynä mutta elossa. Kun Bishopin nimi nousi tapauksen tutkinnassa jälleen esiin, oli selvää, että historia oli ollut vähällä toistaa itseään. Tällä kertaa Bishop tuomittiin elinkautiseen.

Metsään murhatut kuvaa tosielämän rikostutkintaa ja oikeusdraamaa hyvin asiantuntevasti ja elävästi. Kirjoittajina kokenut rikostutkija Graham Bartlett ja bestsellerkirjailija Peter James. Hyytävä tositarina tempaa lukijan mukaansa kuin dekkari.

Graham Bartlett on työskennellyt Brightonin poliisivoimissa 30 vuotta. Hän aloitti rikostutkijana 1990-luvun alussa ja nousi lopulta kaupungin poliisikomentajaksi. Bartlett myös avustaa säännöllisesti rikoskirjailijoita ja tv:n rikossarjojen tekijöitä poliisityötä ja tutkimusmenetelmiä koskevissa kysymyksissä. Peter James on kirjailija, käsikirjoittaja, tuottaja ja yksi aikamme suosituimmista dekkaristeista. James toimii läheisessä yhteistyössä Sussexin poliisin kanssa, ja hänen kirjojaan on kiitetty siitä, että ne tarjoavat ainutlaatuisen autenttisen näköalan nykyaikaiseen poliisityöhön. Bartlett ja James ovat aiemmin kirjoittaneet yhdessä kirjan Death Comes Knocking: Policing Roy Grace’s Brighton.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.