Al Caponen kotia odottaa murskauspallon isku

Kuvat: EWM Realty International

Vuonna 1928 Miami Beachin seurapiirejä järkytti uutinen siitä että  pahamaineinen gangsteri ja Chicagon rikollispomo Al Capone oli ostanut itselleen kodin Palm Islandilta, yhdeltä kaupungin uusimmilta ja arvostetuimmalta alueelta. Kaupunginisien, paikallisorganisaatioiden ja jopa osavaltion kuvernöörin järkytykseksi Capone jatkoi asumistaan aina vuonna 1947 tapahtuneeseen kuolemaansa saakka ja hänen vaimonsa Mae viihtyi talossa aina vuoteen 1952 asti. Vuosikymmenten ajan Caponen yhteys tähän kotiin ja Miami Beachiin oli värikäs osa kaupungin historiaa. Hiljattain kiinteistön osti kiinteistökehittäjä 10.75 miljoonalla dollarilla, ja hän tulee todennäköisesti purkamaan sen rakentaakseen tilalle kaksikerroksisen modernin talon.

Miami Beachin varhaisina kehityksen vuosina rakennettiin väyliä kuten teitä ja siltoja täytemaille joiden avulla ulottuivat yhteydet Biskajan lahden yli Miamista Miami Beachiin. Alueen kehittäjät myös ruoppasivat merialuetta ja loivat saaria rakentaakseen niille asuntaloja. Kullekin saarelle oli vain yksi sisäänpääsy vartioitujen porttien kautta vahvoin poliisimiehityksin, joten ne olivat hyvin suojattuja. Juuri tällainen sijainti sopi Caponelle ja hän osti vuonna 1922 rakennetun kodin todelliseen 40 tuhannen dollarin alihintaan sen jälkeen kun Great Miami Hurricane – hurrikaani oli pyyhkäissyt vuonna 1926 suuren osan kaupungista maantasalle. Hän käytti sitten 200.000 tuhatta dollaria (vuoden 2021 dollarin arvon mukaan 3 miljoonaa) rakentaakseen portilla varustetun vartijatalon, yli kaksimetrisen aidan, valonheittimet, huvimajan ja koralliluolan. Lisäturvaksi hän sijoitti vartijoita huvimajan toiseen kerrokseen suojelemaan saarta mahdollista veneellä tapahtuvaa hyökkäystä vastaan. Vartijat sijoitettiin myös vartiotalon toiseen kerrokseen. Turvassa ja suojattuna Chicagon kilpailevilta rikollispomoilta lomaili Capone rauhassa. Talo toimi myös hänen alibinaan kun kuuluisa vuonna 1929 tapahtunut Caponen joukkojen suorittama Saint Valentinen päivän verilöyly tapahtui. Capone palasi tähän kotiin vapauduttuaan vankilasta vuonna 1939 ja hän eli siellä aina vuoteen 1947 kuolemaansa saakka.

Caponen kodissa on vajaa 600 neliötä, neljä makuuhuonetta ja uima-allas joka on kokenut monta muodonmuutosta useiden omistajien taholta. Talon omistaa nyt kiinteistökehittäjä Todd Michael Glaser joka osti hiljattain myös Jeffrey Epsteinin Palm Beachin kartanon purkaen sen samantien. Kuten Caponen koti sijaitsi Epsteinin kartano yhdellä parhaista rantatonteista. Caponen talon tilalle nousee siis moderni kaksikerroksinen talo johon tulee kahdeksan makuuhuonetta, kahdeksan kylpyhuonetta, Jakuzzi, kylpylä ja sauna. 

Naapurustoon jossa hinnat liikkuvat 20:stä miljoonasta 40:een miljoonaan dollariin kuuluvat Palm Islandin lisäksi Hibiscus Island ja Star Island. Yhteydet Miamin kaupunkiin ja South Miami Beachille ovat mainiot. Saarilta pääsee myös helposti South Beachille, Key Biscayne Keylle ja Coconut Grovelle jossa on lukuisia ravintoloita, korkeatasoisia myymälöitä, valkohiekkaiset rannat ja monta viihdekeskusta mantereella ja Miami Beachilla. Monet kuuluisuudet kuten Gloria Estefan, Don Johnson, Rosie O’Donnell, Sean Combs, Shaquille O’Neal ja Phillip Frost asustavat myös näillä saarilla.

Lisää luksusasuntoja välittää  TopTenRealEstateDeals

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.