Tuusulan Museopuiston suunnittelu jatkuu uudella yleisötilaisuudella

Ilmatorjuntamuseon Puustelli. Kuva: Eijakristiina Sumelius

Tuusulan Ilmatorjuntamuseolla järjestetään yleisötilaisuus Klaavolan talon ja Ilmatorjuntamuseon yhdistävän Museopuiston suunnittelemiseksi. Tilaisuus on lauantaina 16. maaliskuuta kello 12-15.

Hankkeen tavoitteena on luoda alueen nykyisille ja uusille asukkaille historian keidas, jossa viihtymisen ja virkistäytymisen lisäksi on mahdollisuus saada tietoa ja kiinnittyä omaan kotiseutuunsa ja sen historiaan.

Museopuistoa suunniteltiin alueen ihmisen kanssa yhdessä jo viime marraskuussa ja nyt yhteistä suunnittelutyötä jatketaan.

Todellisen tarpeen museopuistolle luo Hyrylän kasvu tulevina vuosina.

– Muutoksen keskellä tarvitsemme paikan, jossa historia konkretisoituu ja jossa tarjotaan aineksia identiteetin rakentamiseen ja vahvistamiseen, pohtivat museoihmiset yhteen ääneen, kerrotaan Tuusulan museon tiedotteessa.

Yleisötilaisuuden ohjelmassa on tietoisku ja Tuusulan museon vanhoista valokuvista koottu diaesitys. Sen jälkeen suunnitellaan ryhmissä museopuiston kokonaisuutta.

Tilaisuus on osa Suomen kulttuurirahaston rahoittamaa Museovisio-hanketta. Tuusulan museo sai apurahan kahden museon toiminnan yhdistävän museopuiston suunnitteluun. Itse toteutukseen tullaan myös hakemaan apurahaa ensi syksynä.

– Ensimmäinen luonnos museopuiston alueesta on nyt valmistunut ja siihen haemme nyt ihmisiltä kommentteja ja ideoita, kertoo kulttuuri- ja museotoimenjohtaja Ulla Kinnunen.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.