Tuusulan eteläosassa matkaliput Helsinkiin halpenevat

Kuvituskuva

Pieni osa Tuusulaa kuuluu C-vyöhykkeeseen kun Helsingin seudun joukkoliikenteen vyöhykeuudistus astuu voimaan keväällä 2019. Suurin osa Tuusulasta Jokelaa myöten kuuluu D-vyöhykkeeseen.

C-vyöhykkeeseen kuuluvat Tuusulassa Jussla, Maantiekylä, Sammonmäki, Huhtariihi ja Pirunkorpi. C-vyöhykkeeseen kuuluvat myös suurin osa Vantaata sekä Espoon itä- ja pohjoisosat. C- ja D-vyöhykkeen raja noudattelee Keravan ja Tuusulan Vantaan vastaista kuntarajaa, paitsi aivan Tuusulan eteläosissa raja ei noudata kuntarajaa.

C-vyöhykkeeseen kuuluvat Tuusulan alueet ovat pääosin teollisuuskäytössä, mutta alueilla on myös jonkin verran asutusta.

C-vyöhykkeellä asuvat tuusulalaiset pääsevät matkustamaan koko pääkaupunkiseudulla nykyistä halvemmalla matkalipulla. HSL:n uudistuksen käynnistyttyä heidän ei tarvitse ostaa Helsinkiin, Vantaalle tai Espoosen matkustaessaan lähiseutu 3 -lippua, vaan he voivat matkustaa ABC-lipulla. Se on 50, 90 euroa halvempi kuin nykyinen Lähiseutu 3 -lippu, joka maksaa aikuiselta 158, 40 euroa kuukaudessa. ABC-kuukausilippu maksaa 107, 50 euroa. ABCD-kuukausilippu puolestaan maksaa 156, 40 euroa.

Nykyistä edullisemmalla lipulla pääsee matkustamaan Vantaan ja Helsingin suuntaan esimerkiksi seuraavilta Tuusulan bussipysäkeiltä: Huhtariihentie, Maraton, Mätäkivi, Jussla E, Jusslansuora ja Maantiekylä E.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.