Vantaalaisille avautuu halpa joukkoliikenne Espoon etelärannikolle saakka

Aikuisten matkalippu Vantaan Korsosta Espoon Leppävaaraan maksaa nykyisin 4, 20 euroa matkakortilla ostettuna.

Ensi keväänä sama matka maksaa vain 2, 80 euroa.

Kuntien sisäiset matkaliput poistuvat käytöstä kun Helsingin seudun joukkoliikenteen vyöhykeuudistus astuu voimaan tulevana keväänä. Vantaan sisäisen lipun korvaa BC-lippu. Se on nykyistä sisäistä lippua kalliimpi, mutta matkustusalue on laajempi.

BC-lippu avaa vantaalaisille erittäin laajat matkustusmahdollisuudet. Espoon suunnalla BC-lipulla pääsee aina Espoon eteläisimmälle rannikolle Nuottaniemeen saakka. Google Maps-karttapalvelun mukaan Esimerkiksi Hakunilasta on Nuottaniemeen yli 30 kilometriä. Korsosta Nuottaniemeen on yli 35 kilometriä. Myös matkat Vantaalta Kauniaisiin Koivuhovin asemaa myöten onnistuu nykyistä seutulippua paljon halvemmalla BC-lipulla.

Helsingin osalta Vantaalta pääsee BC-lipulla koko Länsi-Helsinkiin Munkkiniemeä, Munkkivuorta ja Etelä-Haagan eteläosia lukuunottamatta. Pohjois-Helsingissä lippu oikeuttaa matkustamaan Maunulaan, Oulunkylään ja Viikinrantaan saakka. Itä-Helsinki on kokonaisuudessaan BC-vyöhykkeellä, joten Vantaalta pääsee nykyistä edullisemmalla lipulla vaikkapa Itäkeskukseen, Herttoniemeen ja Kulosaareen.

Vantaalaisten on kuitenkin huomioitava, että Espooseen tai Itä-Helsinkiin ei voi BC-lipulla matkustaa Helsingin Pasilan tai keskustan kautta, koska ne kuuluvat A-vyöhykkeeseen. HSL:n mukaan matkalipun on oltava voimassa kaikilla niillä vyöhykkeillä, joiden läpi matkustetaan.

Espooseen pääsee BC-lipulla esimerkiksi vaihtamalla junaa Huopalahden asemalla tai hyppäämällä bussilinjalle 550 Oulunkylän asemalla.

Kuukausilipun hinta nousee kertarysäyksellä jopa viisi euroa verrattuna Vantaan nykyiseen sisäiseen kausilippuun. Jatkossa aikuisten 30 päivän BC-lippu maksaa 59, 70 euroa kun nykyinen Vantaan sisäinen kuukausilippu maksaa 54, 70 euroa.

Bussinkuljettajalta ostettava kertalippu kallistuu 80 senttiä neljään euroon. Kertalipun hinta matkakortilla on vyöhykeuudistuksen käynnistyttyä 2, 80 euroa kun tällä hetkellä se on 2, 20 euroa.