Tuusulaan suunnitellaan kilpatason frisbeegolfrataa – valmis kesällä 2018

Uudella kilparadalla on tarkoitus päästä pelaamaan kesällä 2018.

Rykmentinpuisto on Tuusulan vanhalle varuskunta-alueelle muodostuva asuinalue, johon rakennetaan asuntoja ja palveluja. Rykmentinpuiston yksi suurimmista vetovoimatekijöistä ovat alueen monipuoliset urheilu- ja vapaa-ajan toiminnot. Rykmentinpuiston alue rajautuu lännessä Hyrylän urheilukeskukseen, jossa on jo nyt tarjolla erilaisia liikuntamahdollisuuksia. Alueen liikuntapalveluita kehitetään jatkuvasti ja nyt Rykmentinpuiston ja urheilukeskuksen alueelle on käynnistynyt täysimittaisen kilpatason frisbeegolfradan suunnittelu.

18-väyläinen rata sijoittuu vanhan ampumaradan ympäristöön, lähelle urheilukeskusta ja tulevaa Puustellinmetsän asuntomessualuetta. Uudella kilparadalla on tarkoitus päästä pelaamaan kesällä 2018. Kunta myöntää toiminnalle alueen käyttöluvan viideksi vuodeksi, Rykmentinpuiston muu kehitys huomioiden.

Frisbeegolf on yksi nopeimmin kasvavista urheiluharrastuksista ja Tuusulassakin on jo pitkään oltu mukana edistämässä lajin harrastusmahdollisuuksia.

– Tuusulassa on jo neljä eritasoista frisbeegolfrataa, jotka soveltuvat pääasiassa harrastekäyttöön. Nyt suunnitteilla oleva kilpatason rata täydentää hienosti Hyrylän alueen jo ennestään hyviä liikuntamahdollisuuksia, Tuusulan kunnan vapaa-aikapalveluiden päällikkö Risto Kanerva kertoo.

Radan suunnittelee kansainvälisen tason asiantuntija

Frisbeegolfrata on konkreettinen esimerkki hankkeesta, jossa julkinen sektori yksityisen puolen ja kolmannen sektorin toimijan kanssa suunnittelevat ja toteuttavat yhdessä.

– Me haluamme olla mukana tukemassa vauhdilla kasvavaa urheilulajia ja samalla luoda lähialueiden harrastajille mahdollisuuden testata taitojaan kilpatason frisbeegolfradalla, kertoo Oy Ford Ab Markkinointipäällikkö Joni Luumi.

Hyrylän alueella jo aiemmin frisbeegolfratoja toteuttanut paikallinen seuran puheenjohtaja, Frisbeegolfclub Hyrylä ry:n Anton Pöyry näkee uudessa radassa mahdollisuuden saada Tuusulaan myös kansainvälisen tason kilpailuja. ­

– Radasta tulee varmasti hyvä ja sen suunnittelija Jussi Meresmaa on kansainvälisen tason asiantuntija, joka on suunnitellut kilparatoja muun muassa Yhdysvaltoihin, Pöyry jatkaa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.