Onko jokin paikka rempallaan? Fiksaa Tuusulaa -fiksauspartio auttaa

Onko metsikköön ilmestynyt luvaton kaatopaikka tai tiehen kuoppa? Onko aita kumossa tai liikennemerkki vinossa? Tuusulan kunta on perustanut Facebook-sivun, jonne voi ilmoittaa lähiympäristön vaatimista korjaustarpeista. Ota kuva ja laita se Facebook-sivulle www.facebook.com/fiksaatuusulaa ja liitä kuvan oheen teksti #fiksaatuusulaa ja tieto siitä, missä osoitteessa korjattava kohde sijaitsee (ainakin kadunnimen tarkkuudella).

– Sivulle voi laittaa ilmoituksen myös yksityisviestinä. Vastaamme ilmoittajalle viestillä jonka jälkeen päivitämme ilmoituksen vastauksen kanssa sivulle jotta se olisi kaikkien nähtävillä. Muiden julkaisut näkyvät sivun vasemmasta reunasta löytyvän Julkaisut-painikkeesta, Fiksaa Tuusulaa -sivulla vinkataan.

”Tämä on kyllä loistava sivusto”

Facebook-sivua ylläpitää Tuusulan nuorten Starttipaja. Starttipajan toiminta on suunnattu 16–25 -vuotiaille tuusulalaisille nuorille, jotka ovat vailla työ- tai koulutuspaikkaa sekä tarvitsevat tukea jatkosuunnitelmien tekemiseen ja arjenhallintaan. Pajalle tullaan 3–6 kuukauden jaksoille ja nuori saa pajaviikoilta työmarkkinatukea.

Starttipaja lähettää paikalle fiksauspartion korjaamaan asian tai etsii kunnasta oikean tahon ratkaisemaan ongelman. Joka tapauksessa rempallaan olevan kohteen ilmoittajalle kerrotaan, miten asia hoituu. Starttipaja tekee fiksaustyötä yhteistyössä kunnan organisaation, esimerkiksi kuntakehityksen ja tekniikan toimialan kanssa.

Ratkaisu on löytynyt jo useaan tuusulalaisen ongelmaan, joten ei ihme, että sivustolla on runsaasti positiivisia kommentteja.

– Hyvä idea tällainen Facebook-ryhmä, #fiksaatuusula-Facebook-sivulla kommentoidaan.

– Tämä on kyllä loistava sivusto, apua saanut nainen puolestaan kommentoi.

Sipoon kunta on toteuttanut vastaavantyyppistä Fiksaa Sipoo –toimintaa osana toimintakeskus Risteystä. Tuusulassa toimintaa kokeillaan nyt aluksi loppuvuoden 2017 ajan. Jatkosta päätetään kokemusten perusteella.