Kyläturvallisuuskävelyt alkavat – tavoitteena paikallistaa alueen ongelmalliseksi koetut paikat

Tuusulan kunta, EMO ry ja Tuusulan alueelliset kehittämisverkostot järjestävät kunnan kylien turvallisuuskävelyt toukokuussa. Tavoitteena on paikallistaa alueella ongelmallisiksi tai suorastaan vaarallisiksi koettuja paikkoja ja keskustella yhdessä, mitä näiden kehittämiseksi voitaisiin tehdä.

Turvallisuuskävelyt ovat osa loppuvuodesta 2017 aloitettua kyläturvallisuussuunnitelmien laatimista. Kaikkien kylien yhteinen kyläturvallisuussuunnitelmien laatimisen aloitustilaisuus pidettiin joulukuussa 2017. Kyläkohtaiset turvallisuusillat aloitettiin tammikuussa 2018. Turvallisuusillan ja turvallisuuskävelyn perusteella luodaan asukaslähtöinen turvallisuussuunnitelma asuinalueelle. Kyläkohtaisten turvallisuussuunnitelmien on tarkoitus valmistua kesän 2018 aikana.

Turvallisuuskävely tarjoaa asukkaille mahdollisuuden tuoda havaintonsa ja näkemyksensä viranomaisten tietoon ja vaikuttaa asuinalueensa turvallisuuteen. Turvallisuuskävely kestää noin parisen tuntia ja sille osallistuu asukkaiden lisäksi viranomaisia ja muita alueen keskeisiä toimijoita.

Turvallisuuskävelyiden ajankohdat:

  • maanantai 7.5. kello 17.30 Lahelan, Vaunukankaan ja Nahkelan alueen turvallisuuskävelyt. Ohjeistus- ja lähtöpaikkana Vaunukankaan koulu (ruokala)
  • maanantai 7.5. kello 17.30 Ruotsinkylän ja Maantienkylän turvallisuuskävelyt. Ohjeistus- ja lähtöpaikkana Klemetskogs skola
  • tiistai 8.5. kello 17.30 Kellokosken turvallisuuskävely. Ohjeistus- ja lähtöpaikkana Kellokosken koulukeskus (kokoustila Kirnu)
  • tiistai 15.5. kello 17.30 Riihikallion turvallisuuskävely. Ohjeistus- ja lähtöpaikkana Riihikallion koulu, ruokalaa
  • tiistai 22.5. kello 17.30 Jokelan turvallisuuskävely. Ohjeistus ja lähtöpaikkana Jokelan koulukeskus (ruokala)
  • keskiviikko 23.5. kello 17.30 Hyrylän turvallisuuskävely. Ohjeistus- ja lähtöpaikkana Tuusulan kunnantalo

Turvallisuuskävely alkaa lyhyellä kokoontumisella, jossa esitellään käveltävät reitit ja kerrotaan tarkemmin kävelyn tavoitteista. Kävelylle lähdetään 3-6 hengen ryhmissä ja jokaisella ryhmällä on oma ryhmänvetäjä. Kävelyn lopuksi ryhmät kokoontuvat taas yhteen käymään keskeisimmät havainnot yhdessä läpi. Kävelyn vetäjät tekevät yhteenvedon havainnoista. Yhteenvetoon voidaan kirjata myös ehdotuksia korjaaviksi toimenpiteiksi.

Kylien suunnitelmien perusteella päivitetään kunnan turvallisuussuunnitelmaa. Tuusulan kunta toteuttaa kylien turvallisuussuunnitelmat yhdessä Eteläisen maaseudun osaajat EMO ry:n, Tuusulan alueellisten kehittämisverkostojen, Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen, Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen, Uudenmaan Pelastusliitto ry:n ja muiden oman lähiympäristönsä turvallisuudesta kiinnostuneiden tahojen kanssa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.