Jääkarnevaalit Tuusulan torilla 7.-8.2.

Jääkarnevaalit järjestetään jälleen Tuusulassa 7.–8.2.2020. Tapahtumapaikkana toimii Hyrylän tori. Jääkarnevaalien ajaksi torille rakennetaan ohjelmalava, jossa on luvassa musiikkia kaikenikäisille karnevaalivieraille. Perjantaina esiintyvät Anna Abreu ja Arttu Viskari, lauantaina Professori Bluffo, Mimi ja Kuku ja Pikku Papun orkesteri. Perjantain esiintyjien jälkeen ohjelmassa on myös ilotulitus. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Alueella on myös karuselli (maksuton), hevosajelua (maksullinen) ja karvaisia halattavia kavereita. Sään salliessa paikalta löytyvät myös jäämäki ja luistinrata. Mikäli lunta on riittävästi, ohjelmassa on myös lumiukkojen rakentelua ja Tuusulan latu ja pyörä ry antaa hiihto-opetusta lapsille. Myynnissä on muun muassa kuumaa mehua, kahvia, leivonnaisia sekä makkaraa.

Tapahtumassa nähdään sään niin salliessa myös jääveistoksia, joita loihtivat kansainväliset veistäjävieraat. Tänä vuonna veistäjiksi Tuusulan jääkarnevaaleille on kutsuttu neljä taiteilijaa: Roman Petrov Jakutiasta, Lkhagvadorj Dorjsuren Mongoliasta, Aleksandr Savinov Jekateriburgista ja Zigmunds Vilnis Latviasta. Veistäjät ovat maailman kärkeä ja kaikilla on monia kansainvälisiä voittoja. Lkhagvadorj Dorjsurenilla on kolme jäänveiston maailmanmestaruutta. Tuusulasta jäänveistäjät jatkavat kiertuettaan Olavinlinnaan.

Tuusulan kunta järjestää jo perinteeksi muodostuneet jääkarnevaalit aikaisempien vuosien tapaan yhteistyössä Krapin Pajan, Jäälinna ry:n ja paikallisten yhdistysten kanssa. Vuonna 2019 Tuusula sai järjestettäväkseen jäänveiston SM-kilpailut. Kahtena sitä edeltävänä vuonna Tuusulassa pidettiin tämänvuotista tapahtumaa vastaavat jääkarnevaalit, joissa jääveistoksia tehtiin näytösluontoisesti.

– Näillä näkymin jäätä on mahdollista kuljettaa Tuusulaan esimerkiksi Heinävedeltä. Pidämme peukkuja pystyssä sille, että sää muuttuu talvisemmaksi ja jääveistosten säilymiselle yleisön ihailtavana on edes kohtuulliset olosuhteet. Katsomme yhdessä Jäälinna ry:n edustajien kanssa lähempänä tapahtumaa, onko jäänveistoa järkevä toteuttaa. Muut ohjelmanumerot toteutuvat joka tapauksessa, kertoo viestintäpäällikkö Paula Kylä-Harakka.

Alun perin tilaisuutta kaavailtiin Rykmentinpuiston alueelle, uimahallin edustalle. Leutona pysynyt sää sai järjestäjät siirtämään tapahtuman torille, sillä Rykmentinpuiston tapahtuma-alueen pohja on vallitsevissa olosuhteissa liian pehmeä tapahtuman järjestämiselle, esimerkiksi karusellin toiminnalle.

Jääkarnevaalien esiintyjät:

Perjantaina 7.2. tapahtuma-alue on auki kello 17–21.

klo 18.00 pormestari Arto Lindberg, tilaisuuden avaus

klo 18.00 Arttu Wiskari esiintyy heti avauksen jälkeen

klo 19.30 ABREU

klo 20.30 Ilotulitus

Lauantaina 8.2. tapahtuma-alue on auki 10–16.

klo 12.00 Professori Bluffo

klo 13.00 Mimi ja Kuku

klo 14.00 pormestari Arto Lindberg, jäänveistäjien kiittäminen

klo 14.00 Pikku Papun orkesteri heti kiitosten jälkeen