”Nukkavieru” puutalo purku-uhkaan Tapiolassa

Kuvituskuva Tapiolasta

Tapiolan Kalevalantiellä sijaitseva vanha toimisto- ja liikekiinteistö aiotaan purkaa uusien asuintalojen tieltä. Myös viereisellä tontilla sijaitsevasta, kaupungin mielestä ”nukkavierusta” puurakennuksesta halutaan eroon.

Maatalousyrittäjien eläkelaitos eli Mela omistaa Kalevalantien varrella sijaitsevan kaksikerroksisen toimisto- ja liikerakennuksen tontteineen. Vanha toimisto- ja liikerakennus on ollut kaupungin mukaan tyhjillään jo pitkään. Melan omistaman tontin itäpuolella on kaupungin omistama autojen pysäköintitontti sekä tontti, jolla sijaitsee pieni puurakenteinen liikerakennus. Tässä rakennuksessa toimii kaupungin mukaan pitseria.

Mela on pyytänyt kaupungilta suunnitteluvarausta kaupungin omistamille tonteille. Espoon kaupunki on nyt päättänyt varata omistamansa tontit Melalle asuintalon suunnittelua ja toteuttamista varten.

Mela on laatinut omistamalleen tontille ja kaupungin omistamille kahdelle tontille suunnitelman asuinrakennuskokonaisuudesta. Se sisältää rakennusoikeutta yhteensä noin 5 500 kerrosneliömetriä. Asuintaloissa olisi 5-6 kerrosta.

Ratkaisu täydentää erinomaisesti Tapiolan puutarhakaupunkiin kuuluvan Hopealehdon alueen kokonaisuutta. Kalevalantien ja Mimerkinkujan kulmaukseen syntyy kaupunkikuvallisesti näyttävä paikka nykyisen nukkavierun pienen puurakennuksen tilalle. Kaupungin omistamat, nyt vähäisellä käytöllä olevat keskeiset alueet saadaan merkittävästi tehokkaampaan ja laadukkaampaan käyttöön, kerrotaan kaupungin päätöksessä.

Hankkeen eteneminen edellyttää asemakaavamuutosta.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.