Wihkiyö Espoon tuomiokirkossa – mikä upea alku avioliitolle!

”Nollakaksi nollakaksi kaksinolla kaksinolla! Voiko olla ihanampaa päivämäärää rakkauden sinetöinnille!”, iloitsee vihkivä pastori Tuija Kuusinen.

Kutsumme viettää häitä keskiaikaisessa tuomiokirkossa iltayöstä hauskalla päivämäärällä ei kaikunut kuuroille korville. Lukuisa määrä pariskuntia on ilmoittautunut Espoon tuomiokirkossa pidettävään Wihkiyöhön, joka järjestetään sunnuntaina 2.2.2020. Vihkihetket pidetään puolen tunnin välein klo 15-24. Iltaan on tulossa kaiken ikäisiä pareja ympäri pääkaupunkiseutua. Yksi pari uusii vihkivalansa.

”Tunnelmallinen keskiaikainen Espoon tuomiokirkko on edelleen hyvin suosittu vihkikirkko. Tämä matalan kynnyksen Wihkiyö lienee ratkaisu monelle sellaiselle pariskunnalle, jotka ovat pitkään jahkailleet ja pähkäilleet ja haluavat vihille ilman isoja juhlia. Sehän on hyvin iloinen asia”, sanoo Espoon tuomiokirkkoseurakunnan kirkkoherra Antti Kujanpää.

Pastorit Tuija Kuusinen ja Alarik Corander vihkivät pariskunnat. A-kanttori Petri Koivusalo toimii kanttorina kaikissa vihkitilaisuuksissa. Vihittäviksi tulevat parit ovat sopineet häämusiikista etukäteen hänen kanssaan. Kunkin vihkimisen lopuksi seurakunta tarjoaa Pitäjäntuvalla hääkakkukahvit vihkiparille ja parin kahdelle vieraalle.

Kuva: Mikko Helminen