Äitienpäivän kunniamerkki Tuusulan Jäniksenlinnaan

Äitienpäivä on tänä vuonna erityisen juhlava Tuusulan Jäniksenlinnassa asuvalle perushoitaja Erja Sarenius-Salmenkivelle. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö luovuttaa Erjalle Valkoisen Ruusun Ritarikunnan I luokan mitalin kultaristein tunnustuksena merkittävästä työstä kasvattajana.

Ritarikuntien hallitus antoi ensimmäisen kerran kunniamerkkejä äideille vuonna 1946

Kunniamerkit luovutetaan tänä vuonna kaikkiaan 33:lle äidille äitienpäiväjuhlassa, jonka Mannerheimin Lastensuojeluliitto järjestää yhteistyössä sosiaali- ja terveysministeriön kanssa Säätytalolla Helsingissä 14. toukokuuta 2017.

Kunniamerkin saavat äidit ovat kotoisin eri puolilta Suomea, pohjoisin palkittava tulee Inarista, itäisin Lappeenrannasta ja läntisimmät Ahvenanmaalta. Vanhimmat heistä ovat syntyneet 1920-luvun lopulla ja nuorin on 43-vuotias. Tunnustuksen saavat äidit ovat omien yhteisöjensä puuhanaisia, he ovat ahkeria erilaisissa järjestöissä ja tekevät monipuolisesti vapaaehtoistyötä. Omien lasten kasvattamisen lisäksi moni heistä on toiminut puolisonsa kanssa sijais- ja tukiperheenä.

Kunniamerkki ansioituneelle kasvattajalle

Valkoisen Ruusun Ritarikunnan I luokan mitali kultaristein voidaan antaa eri-ikäisille, erilaisissa elämänpiireissä ja tehtävissä toimineille ja toimiville äideille. Palkitut ovat ansioituneet lasten ja nuorten esimerkillisinä kasvattajina, he ovat kantaneet yhteisvastuuta sekä tukeneet perhe-elämää ja vanhemmuutta. Lisäksi huomioidaan eri vähemmistöryhmien edustajia. Lasten lukumäärä ei ole määräävä peruste palkitsemiselle. Biologisten äitien lisäksi myös adoptio- ja sijaisäitejä voidaan ehdottaa palkittaviksi.

Laatikkoon/Kainaloon:

Perhehoitaja, perushoitaja Erja Sarenius-Salmenkivi (os.Sarenius).

Erja Sarenius-Salmenkivi syntyi 18.3.1958 Helsingissä. Koulun jälkeen hän opiskeli perushoitajaksi. Aikuisiällä Erja Sarenius-Salmenkivi on opiskellut avoimessa yliopistossa johtamistaitoa. Ensimmäinen liitto ajautui eroon perheen isän vaikeuksien takia, ja Erja Sarenius-Salmenkivi jäi taloudellisesti tiukkaan tilanteeseen neljän lapsen yksinhuoltajana. Vuonna 1992 hän avioitui toimitusjohtaja Ilkka Salmenkiven kanssa. Perhe kasvoi miehen kahdella lapsella aiemmasta liitosta ja kahdella yhteisellä lapsella. Työurallaan Erja Sarenius-Salmenkivi on työskennellyt muun muassa Rinnekodissa kehitysvammaisten parissa ja Tuusulan kunnalla vanhustenhuollossa. Vuodesta 1997 hän on toiminut miehensä kanssa perhehoitajana. Erja Sarenius-Salmenkivi on toiminut luottamustehtävissä Tuusulassa muun muassa kunnanvaltuutettuna, sosiaali- ja terveyslautakunnassa ja kirkkovaltuutettuna. Lisäksi hän on toiminut Tuusulan kristillisdemokraattien taloudenhoitajana ja Super Tuusulan hallituksen jäsenenä ja rahastonhoitajana. Monet tunnistavat Erjan myös perhekahvila Mestan pitkäaikaisena vetäjänä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.