Taideseura huippuaktiivisena

Vuosi 2016 oli Järvenpään Taideseurassa (JTS) vilkas, sillä pelkästään Taidetalolla järjestettiin 13 näyttelyä ympäri vuoden. Sen lisäksi tapahtumia ja jäseniltoja pidettiin toistakymmentä. Vuoden loppu huipentui Galleria Järnätissä seuran vuosinäyttelyyn.

Tämän vuoden toimintasuunnitelma kertoo, että näyttelyitä, tapahtumia, jäseniltoja ja erilaisia projekteja tulee kertymään vieläkin runsaammin. Yksi suurimmista projekteista on seuran 60-vuotis juhlakirja, johon kootaan jäsenistöltä saatua juttumateriaalia ja jossa on jokaisella taiteilijalle oma aukeama. Se julkaistaan juhlavuoden 2018 alkupuolella.

– Mukana on nyt jo yli sata taiteilijaa, jotka ovat innostuneet projektista. Kirjan toimittaminen on siis alkanut erittäin hyvin. Tämä projekti on ehkäpä Taideseuran vaativin ja laajin projekti, mihin on aikoihin ryhdytty, Jariveikko Minerva, projektin vetäjä kertoo.

Työnjako ja tietotekniikka ovat viime vuoden aikana astuneet kuvaan yhä vahvemmin seuran toiminnan kehittämisessä.

– Olemme pyrkineet kehittämään hallituksen toimintaa tehokkaammaksi muun muassa nimeämällä toimikuntia eri tehtäviin. Esimerkkinä mainittakoon Näyttely- ja Viestintätoimikunnat, jossa on omat vetäjät, jotka kutsuvat jäsenistöä yhdessä järjestettäviin tapahtumiin ja projekteihin.

Pyrimme myös hyödyntämään tietotekniikkaa käyttämällä pilvipalveluja asiakirjojen hallinnassa, varapuheenjohtaja Jukka Partanen toteaa uudistuksista.

Kuvataiteen päivä, kuten viime vuonna, järjestetään Helene Schjerfbeckin syntymäpäivänä kaikille taiteesta kiinnostuneille 10.7.2017. Paikasta ilmoitetaan myöhemmin.

Tänä vuonna maalaustapahtuma on virallisesti osa Suomi100 -tapahtumia ja sen kunniaksi Suomen Akvarellitaiteen yhdistys perustaa nettisivuston, jonne kaikki ympäri Suomea osallistuvat saavat lähettää teoskuvia omista tapahtumistaan. Tarkemmat ohjeet sivustosta saadaan lähempänä ajankohtaa.

Yhteistyötä on tiivistetty KuumArtin kanssa ja kesällä toteutetaan Suomi 100 -teeman alla yhteinen ympäristötaideprojekti Vanhankylänniemessä ja Gustavelundissa. Tulossa on myös Taidetta yrityksiin -projekti Järvenpään Seudun Nuorkauppakamarin kanssa.

Yhteistyötä tehdään aktiivisesti myös Suomen Kuvataidejärjestöjen Liiton (SKjL) ja Uudenmaan Kuvataidejärjestön (UKJ) kanssa.

JTS:n kesänäyttely toteutuu "Minun Suomeni" -teeman alla heinäkuussa.

– Yhteistyö kaupungin ja muiden taidejärjestöjen kanssa on hyvin avointa ja innostavaa. Yhdessä tekemiselle on todella kysyntää, Järvenpään Taideseuran puheenjohtaja Anna-Maija Rissanen sanoo.

Uusi hallitus aloitti 17.2.2017. Hallitukseen kuuluu pj. Anna-Maija Rissanen, varapj. Jukka Partanen, sihteeri Mari Puhakka, Eija Sandberg, Virpi Lehtonen, Jariveikko Minerva, Risto Järvenpää, sekä uusina jäseninä Ansu Piira ja Tuula Siltasari.

Taidetalon yläkerrassa olevat maalaus- ja grafiikan tilat ovat jäsenistön käytössä ja niitä vuokrataan myös ulkopuolisille taiteilijoille. Taidetalo on näillä näkymin Taideseuran käytössä enää tämän vuoden ja hallitus odottaakin innolla uutta toimitilaa kaupungilta.

Tällä hetkellä Taidetalossa on kuvataiteilija Liisa Jääskeläisen teoksia. Esillä on valokuvia, vintagekorttikollaaseja, piirroksia, maalaukisa ja grafiikkaa. Ensi kuussa näyttelyn pitää Marja Neuvonen.

FAKTA

Järvenpään Taideseura ry. on perustettu 1958

Jäsenet: Ammatti- ja harrastajataiteilijoita

Jäsenmäärä: 166

Avoin hakemus jäseneksi: jasenasiat.taideseura@gmail.com

Vuosittain valittava hallitus vastaa toiminnasta.

Näyttelytoimintaa ympäri vuoden.

Toimitilat: Taidetalo Harjuvaarankuja 2.

Näyttelyt Taidetalolla: ke–pe 15-19, la–su 12-16.

Vapaa pääsy.

www.jarvenpaantaideseura.fi

Facebook: Järvenpään Taideseura

Kuvassa Järvenpään Taideseuran hallitus 2017 vasemmalta ylhäältä Jukka Partanen, JariVeikko Minerva, Ansu Piira, Mari Puhakka. vas. istumassa Anna-Maija Rissanen, Eija Sandberg, Virpi Lehtonen ja Tuula Siltasari. Kuvasta puuttuu Risto Järvenpää.