38. Vaahteraliiga-kausi käynnistyy lauantaina

Amerikkalaisen jalkapallon SM-sarja eli Vaahteraliiga pelataan tulevana kesänä 38. kerran. Kausi käynnistyy lauantaina 6. toukokuuta Turussa Trojansin ja Helsinki Roostersin välisellä ottelulla. Kauden huipennus, Vaahteramalja XXXVIII pelataan Telia 5G -areenalla Helsingissä lauantaina 9. syyskuuta. Läpi kesän Vaahteraliigan ottelupäivät ovat torstai, lauantai ja maanantai.

Suomen mestaruudesta taistelee seitsemän joukkuetta: hallitseva mestari Helsinki Roosters, Seinäjoki Crocodiles, Turku Trojans, Wasa Royals, Tampere Saints ja Porvoo Butchers sekä Hämeenlinna Huskies, joka voitti vuosi sitten I-divisioonan ja nousi Vaahteraliigaan Vantaan TAFT:n tilalle.

Runkosarjassa jokainen joukkue pelaa 12 ottelua kohdaten toisensa sekä koti- että vieraskentällä. Elokuun lopulla pelattaviin välieriin etenee neljä joukkuetta.

Kausi 2017 on sikäli historiallinen, että jokainen Vaahteraliigan ottelu televisioidaan suorana lähetyksenä Ruudun TV-kanavilla sekä netti-tv-palvelussa. Torstain ja maanantain ottelulähetykset käynnistyvät kello 18 ja lauantain kello 15. Jokainen ottelu on lisäksi vapaasti kuunneltavissa Supla-äänisovelluksessa, jossa käsitellään Vaahteraliigaa myös viikottaisen podcastin myötä.

Trojansin ja Roostersin välinen avausottelu pelataan Turun Yläkentällä lauantaina 6. toukokuuta kello 13.00 alkaen. Ruutu on ottelun ajan vapaassa katselussa, joten Euroopan vanhimman ottelusarjan tuorein kohtaaminen on kaikkien nähtävillä. Ennakkostudio käynnistyy kello 12.30.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.