Tuusula osallistui Miljoona roskapussia -siivoustalkoisiin

kuvituskuva

Valtakunnallisessa Miljoona roskapussia -kampanjassa kerättiin yhteensä yli 210 000 pussillista roskaa. Niistä tuusulalaiset keräsivät 1 886 pussillista.

Yleisradion järjestämä Miljoona roskapussia -siivouskampanja päättyi 14. kesäkuuta. Kampanjan tavoitteena oli saada kaikille puhtaampi ympäristö siivoustalkoilla.

Talkoot kestivät kaksi kuukautta ja sinä aikana kuka vain saattoi osallistua keräämällä ympäristöstä roskat pusseihin ja merkitsemällä ne roskalaskuriin.

Kampanjan kumppaneina oli yli 170 kuntaa ja kaupunkia sekä kymmeniä järjestöjä ja yhteisöjä. Tuusula oli yksi kampanjaan osallistuneista kunnista.

Kunnat järjestivät useita siivoustapahtumia.

Tuusulassa otettiin huhti-toukokuun vaihteessa tehostartti roskattomaan kuntaan kevätsiivouksen merkeissä.

Tehostartin aikana julkisilta alueita kerätyt roskat sai jättää minkä tahansa Tuusulan kunnan kunnossapitämän roska-astian luo.

– Ympäri Suomen on järjestetty siivoustalkoita, haastettu mukaan yhteisöjä ja kirjastoihin on saatu lainattavaksi roskapihtejä. Meitä on myös ilahduttanut palaute, jonka mukaan jo vuosien ajan vapaaehtoisesti roskia keränneet henkilöt ovat tunteneet saavansa lisää arvostusta työlleen, kertoi vastaava tuottaja Pia Louhivuori tiedotteessa.

Tuusulassa järjestettiin kampanjan aikana erilaisia ympäristön siistimistalkoita asukkaiden ja yhteisöjen toimesta sekä lainattiin ahkerasti roskapihtejä asiakaspalvelu TuusInfosta ja kirjastoista. Roskapihtejä on ollut lainattavissa Tuusulassa jo useamman vuoden ajan. Ympäristön siistimistä voi tehdä niiden avulla ympäri vuoden.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.