Nurmijärvi, Tuusula ja Järvenpää samaan työllisyysalueeseen

kuvituskuva

Hyvinkään, Järvenpään, Mäntsälän, Nurmijärven, Pornaisten ja Tuusulan valtuustot ovat hyväksyneet aiesopimuksen, joka tähtää kuntien yhteiseen työllisyysalueeseen vuoden 2025 alusta alkaen.

Asiasta tiedotti Tuusulan kunta kesäkuussa.

Sopimuksen taustalla on julkisten työvoimapalveluiden järjestämisvastuun siirtyminen valtion työ- ja elinkeinotoimistoilta kunnille 1.1.2025.

– TE-palvelut siirretään kunnille tai useammasta kunnasta muodostuville työllisyysalueille, joiden työvoimapohjan on oltava vähintään 20 000 henkilöä. Kunnille siirtyvät myös elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskusten julkisiin työvoimapalveluihin liittyvät hankintatehtävät ja elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskusten sekä työ- ja elinkeinotoimistojen kehittämis- ja hallintokeskuksen julkisiin työvoimapalveluihin liittyvät maksatustehtävät. Siirtyviä tehtäviä valtiolla hoitava henkilöstö siirtyy liikkeenluovutuksella kuntiin tai kuntayhtymiin, kerrotaan Tuusulan tiedotteessa.

Hyvinkää, Järvenpää, Mäntsälä, Nurmijärvi, Pornainen ja Tuusula ovat kevään 2023 aikana edistäneet yhteistä työllisyysaluevalmistelua.

– Lain mukaan työllisyysalueen kuntien tulee toimittaa työ- ja elinkeinoministeriölle sopimus yhteisestä toimielimestä viimeistään 31.10.2023. Keski-Uudenmaan kunnat ovat päättäneet solmia aiesopimuksen, jolla sovitaan yhteisen järjestämissopimuksen ja palvelusuunnitelman valmistelusta, tiedottaa Tuusulan kunta.

Työvoiman määrä kuuden kunnan alueella on yhteensä noin 102 000 henkilöä.

– Koko Uusimaa on kuitenkin käytännössä yhtä työssäkäyntialuetta, joten sopimukset ja yhteistyö maakunnan eri työllisyysalueiden välillä on rakennettava toimiviksi, todetaan tiedotteessa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.