Palokunta kutsuu harrastamaan

Tuusulan vapaapalokunnat tarjoavat reipasta ja mielekästä harrastusta yli 10-vuotiaille, jopa koko perheelle.

 

Vapaaehtoiset palokunnat eli VPK:t tarjoavat monipuoliset harrastusmahdollisuudet tytöille, pojille, miehille ja naisille kymmenestä ikävuodesta ylöspäin. Erityisiä pääsyvaatimuksia liittymiselle ei ole, kiinnostus ja oikea asenne riittää pitkälle. Monipuolisuudessaan palokuntalaisuus voi olla koko perheen harrastus. Jäsenyys on kaikille ilmaista.

 

Nuoriso-osasto on 10–16 -vuotiaiden nuorten osasto. Kerran viikossa pidettävissä harjoituksissa perehdytään palomies- ja ensiaputaitojen harjoittelemiseen. Nuoriso-osastossa nuori oppii toimimaan itsenäisesti, oikein ja turvallisesti erilaisissa tilanteissa. Kouluttajina toimivat hälytysosaston jäsenet. Oman toiminnan lisäksi nuoriso-osasto voi osallistua erilaisiin palokuntanuorten yhteisiin tapahtumiin, kuten tutustumisretkiin, kilpailuihin ja leireille. Palokunta vakuuttaa jäsenet ja antaa kaikille osastolaisille harjoitusvarustuksen, johon kuuluu kaksiosainen haalari, kypärä, jalkineet, käsineet sekä vyö.

Palokuntanuorten kasvaessa he voivat osallistua palokunnan hälytysosaston toimintaan. Monet siirtyvätkin täysikäisyyden saavutettuaan hälytysosastoon ja siten mukaan hälytystoimintaan. Monilla VPK:illa on nuoriso- ja hälytysosastojen lisäksi myös nais- ja veteraaniosastot.

 

Keski-Uudenmaan alueella toimii yhteensä 30 pelastuslaitoksen kanssa sopimussuhteessa olevaa palokuntaa eli sopimuspalokuntaa. Vapaaehtoiset palokunnat tekevät tiivistä yhteistyötä pelastuslaitoksen kanssa ja ne ovat osa pelastustoimen hälytysjärjestelmää.

Palokuntaharrastuksen voi aloittaa ottamalla yhteyttä lähimpään vapaaehtoiseen palokuntaan. Lisätietoja löydät osoitteesta palokuntaan.fi tai seuraavien palokuntien kotisivuilta:

 

Jokelan VPK, Opintie 5

http://www.jokelanvpk.fi

Kellokosken VPK, Männistöntie 2

http://www.kellokoskenvpk.fi

Tuusulan VPK, Suutarintie 1

http://www.tuusulanvpk.fi

 

kuvatxt: Palokunta-aate puraisee helposti. Harrastuksesta saa eväitä elämään.

kuva: Johanna Kauranen/Keski-Uudenmaan pelastuslaitos

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.