Kiipeämällä rahaa Nepalin köyhille

Keravalainen Miia Sellmer kapuaa 20 muun innokkaan hyväntekijän kanssa marraskuussa 5 545 metriä korkealle Kala Patharin huipulle Nepalissa.

 

Näin Sellmer perustelee huikeaa suoritustaan:

-Maailma on eriarvoinen. Kurjuus lisääntyy jatkuvasti muun muassa Nepalissa. Lääkkeitä ja polttoainetta ei ole. Sähköverkkoa ei ole. Kaasukin on vähissä tai sitäkään ei enää ole. Usein ainoa vaihtoehto pitkiinkin matkoihin ovat omat jalat. YK on arvioinut, että pulan (polttoaine, lääkkeet) vuoksi jopa kolme miljoonaa nepalilaislasta tulemaan sairastumaan vuoden 2015-16 talvikuukausien aikana. Olen ollut koko elämäni etuoikeutettu. Nyt on tullut minun aikani maksaa takaisin, hän kuvailee mukana oloaan hankkeessa.

 

Kaikkien osallistujien keräystavoite on 5 545 euroa eli euro per vuoren metri. Vanhemmat ja ystävät ovat auttaneet varainhankinnassa ja nyt Sellmerillä on kasassa puolet. Hän ottaa vastaan kaikenkokoisia lahjoituksia www.kapua.fi –sivuston kautta.

 

-Meillä on loistava porukka ja olemme tiimiytyneet tosi hyvin. Saimme matkan vastuujärjestäjältä listat mitä pitää ottaa mukaan ja mitä asioita pitää huomioida, kuten vakuutukset, lääkkeet (mm. vuoristotauti) ja matkavarusteet.

Sellmer luottaa hyvään kuntoonsa.

-Käyn kerran viikossa treenaamassa muun treenaamisen ohella ihan matkaan saakka keravalaisen yksilövalmentaja Harri Ovaskan kanssa. 

Nepalin matka starttaa 4.11.

-Avustuskohteisiin tutustumme matkan alussa ja 6.11. lennämme maailman vaarallisimmalle lentokentälle Luklaan ja sieltä alkaa nousumme kohti bace campia. Nousu kestää 11 päivää ja alastulo neljä päivää.

Sellmerin matkaa voi seurata Keravan nettisivuilla sekä Facebookissa. Varainhankintaa tehdään mm. lipaskeräyksellä, mutta www.kapua.fi –sivustolla voi lahjoittaa rahaa nepalilaisten köyhien hyväksi.

 

 

Mount Everestin perusleirin kautta Kala Patharin huipulle

Kapua 2016 Nepal -tiimissä 20 suomalaista kerää yhdessä 100 000 euroa koulutuksen ja terveyden edistämiseksi Nepalissa ja Keski-Aasiassa. Ryhmän jäsenet ovat tavallisia suomalaisia, joita yhdistää halu auttaa kehitysmaita ja kokeilla rajojaan. apuajat keräävät varoja ja tiedottavat hankkeesta Suomessa. Marraskuussa 2016 kapuajat matkaavat Nepaliin, jossa he tutustuvat Väestöliiton ja Taksvärkki ry:n avustuskohteisiin ja pääsevät näkemään käytännössä, miten kerättyjä varoja käytetään. Tämän jälkeen ryhmä kiipeää maailman korkeimman vuoren Mount Everestin perusleiriin ja Kala Patharin huipulle (5 545m). Jokaisen kapuajan keräystavoite on euro jokaisesta metristä huipulle eli 5 545 euroa.

Jo kahdeksatta kertaa toteutettavan Kapua-kampanjan yhteistyökumppanit ovat VäestöliittoTaksvärkki ry ja Kynnys ry. Kaikilla järjestöillä on useiden vuosien kokemus toimimisesta kohdemaissa ja ne toimivat yhteistyössä paikallisten järjestöjen kanssa. Kokemus ja paikallistuntemus takaavat laadukkaan ja vaikuttavan kehitysyhteistyön.

 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.