Metsissä on vielä monia kerättäviä sieniä. Erityisesti suppilovahverot säilyvät pikku pakkasillakin ja niitä kannattaa käydä keräämässä joko suoraan pöytään, kuivattavaksi tai säilöttyinä talven varalle.
Monella on tutut, varmat sienipaikat, joista ei muille kerrota. Tutuilla paikoilla ei eksy, mutta jos suuntaa vieraimmille apajille, kannattaa kertoa paikka jollekin henkilölle. Ja se, milloin on ajatellut palata.
Sienet etikassa
Valitse pieniä sieniä tai pilko isot.
Sienilitralle:
2 dl väkiviinaetikka
2-3 dl vettä
½ dl sokeria
½ tl suolaa
Mauste- ja valkopippuria ja maun mukaan esimerkiksi tuoretta inkivääriä, muskottia, kanelia.
Liemiainekset mitataan kattilaan ja ne kiehautetaan. Sienet lisätään liemeen ja keitetään noin 10 minuuttia. Purkitetaan. Sienten pitää peittyä liemeen. Säilytys kylmässä.