Vielä ehtii sienimetsään

Metsissä on vielä monia kerättäviä sieniä. Erityisesti suppilovahverot säilyvät pikku pakkasillakin ja niitä kannattaa käydä keräämässä joko suoraan pöytään, kuivattavaksi tai säilöttyinä talven varalle.

Monella on tutut, varmat sienipaikat, joista ei muille kerrota. Tutuilla paikoilla ei eksy, mutta jos suuntaa vieraimmille apajille, kannattaa kertoa paikka jollekin henkilölle. Ja se, milloin on ajatellut palata.

Sienet etikassa

Valitse pieniä sieniä tai pilko isot.

Sienilitralle:

2 dl väkiviinaetikka

2-3 dl vettä

½ dl sokeria

½ tl suolaa

Mauste- ja valkopippuria ja maun mukaan esimerkiksi tuoretta inkivääriä, muskottia, kanelia.

Liemiainekset mitataan kattilaan ja ne kiehautetaan. Sienet lisätään liemeen ja keitetään noin 10 minuuttia. Purkitetaan. Sienten pitää peittyä liemeen. Säilytys kylmässä.

 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.