Asunnottomuus Espoossa – tulet syttyvät Asunnottomien yössä

Asunnottomien yötä vietetään Espoossa maanantaina 17.10.2016.

Asunnottomien yö -kansalaisliikeKansalaisliike tukee jokaisen perusoikeutta vakinaiseen asuntoon – omaan kotiin. Asunnottomuus tarkoittaa inhimillistä kärsimystä, jonka kitkemiseksi tarvitaan yhteistyötä ja ymmärrystä. Asunto on perusoikeus, joka ei ole päämäärä vaan ensimmäinen askel ja perusedellytys sosiaalisen kuntoutumisen prosessin käynnistymiselle.

Asunnottomien yön kansalaisliikkeen järjestämiä tapahtumia on järjestetty vuosittain vähintään kahdellakymmenellä paikkakunnalla, mikä tekee siitä yhden suurimmista sosiaali- ja terveysalan vuosittaisista mielenilmauksista.

YK:n kansainvälistä päivää köyhyyden poistamiseksi vietetään vuosittain 17. lokakuuta. YK:n kestävän kehityksen toimintaohjelma, Agenda2030, hyväksyttiin viime vuonna. Toimintaohjelman kautta myös
Suomi on sitoutunut tavoitteeseen puolittaa köyhyys vuoteen 2030 mennessä.

www.asunnottomienyo.fi

Espoossa tapahtumia on Espoon keskuksessa, Espoonlahdessa, Leppävaarassa ja Matinkylässä. Tapahtumien takana olevat järjestöt ja muut toimijat pitävät asunnottomuutta vakavana yhteiskunnallisena ongelmana ja pyrkivät löytämään siihen ratkaisua.

Espoossa oli 546 yksinäistä asunnotonta ja 51 lapsiperhettä, yhteensä 678 henkilöä asunnottomana vuoden 2015 lopussa. Asunnottomuus ja köyhyys liittyvät toisiinsa. Asumisen hinta on yksi suurimmista kaupunkiköyhyyden aiheuttajista. Suomessa YK:n kansainvälistä päivää köyhyyden poistamiseksi on vietetty vuodesta 2002 lähtien Asunnottomien yön merkeissä.

Asunnottomien yön tapahtumat maanantaina 17.10. Espoossa

Espoon keskus, kauppakeskus Espoontorin edessä klo 17–21

Musiikkia: Battle Scarred Veterans, LEO, Juju, Mira Luoti. Puhujana Jouko Karjalainen, THL. Keskustelua ja kokemuksia asunnottomuudesta. Kahvila, syötävää. Naisten ja miesten villasukkia ja lapasia jakamassa Espoon tuomiokirkkoseurakunta.

Tapahtuma Espoontorilla alkaa klo 17.00

17:00 Avaussanat

17:15 Battle Scarred Veterans

17:45 Haastatteluja

18:00 LEO

18:30 Jouko Karjalainen, THL

19:00 Tulien sytytys

19:15 Juju

19:45 Haastatteluja

20:00 Mira Luoti

Klo 20.30 alkaen iltapalaa ja klo 21 hartaus
Entressen kirjastossa / Jukeboxin tilat

Mukana Kuninkaankallio, Espoon tuomiokirkkoseurakunnan diakoniatyö, Espoon mielenterveysyhdistys Emy ry, Väinöläkoti, Pelastusarmeija, Manna-Apu ry, Omnia, Askel/Kalliolan setlementti, Kirjasto Entresse, Espoon kaupunki, Espoon Kipinä, Espoon linkki, kauppakeskus Espoontori ja Raaseporin Äänentoistoyhdistys ry. Sininauha oy.

Espoonlahden Lippulaivan edustalla klo 17–19
Musiikkia ja grillailua. Keskustelua ja kokemuksia asunnottomuudesta: peruspalvelujohtaja Juha Metso, psykiatri ja aktivisti Ilkka Taipale sekä kirkkoherra Jouni Turtiainen.
klo 19 sytytetään asunnottomien yön tulet, ”Mood for Hoop” tulishow.

Järjestäjinä Espoon kaupunki, Sininauha, Helsingin Diakonissalaitos, Espoonlahden seurakunta, Kiinteistömaailma Espoonlahti, K-Supermarket Seilori.

Leppävaaran Läkkitorilla klo 16–19
klo 18 lyhdyt syttyvät, Perkkaan pelimannit, Läkkitorilla tarjolla makkaraa, Raitin Pysäkillä pientä purtavaa. Musiikkia ja syötävää lämpimien lyhtyjen äärellä.
klo 18.45 iltahartaus Raitin Pysäkillä.
Mukana Espoon Diakoniasäätiön Asumispalvelut, Laurea, Leppävaaran seurakunta, Raitin Pysäkki, Sellon kirjasto ja Sininauhasäätiön asumisen tuen keskus.

Matinkylä, Vanha Ostari, Kaivo klo 18–21
klo 18 alkaen Grillausta & Chillausta. Leipää, vaatteita ja yllätyskassi kotiin viemisiksi.
klo 19–20 Tommi Läntinen.
Mukana Olarin seurakunta, Hyvä arki, Ankkuri, Kaivo, Via Dia, Vapaaseurakunta sekä Helluntaiseurakunta.

 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.