Poliisin armonvuosikeräys alkaa marraskuussa

Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen armonvuosikeräys laittomille aseille, ammuksille ja räjähteille alkaa marraskuussa. Keräysohjeet julkaistaan poliisin nettisivuilla. Aseita ei saa viedä suoraan poliisiasemille, vaan poliisi julkaisee puhelinnumeron, jonne voi ilmoittaa hallussa pitämistään aseista. Poliisi arvioi tapauskohtaisesti, kuinka luovutus tapahtuu.

Kansalaiset saivat luovuttaa keräyksen aikana luvattomia aseita tai räjähteitä poliisille ilman rangaistusseuraamusta. Poliisi ottaa vastaan myös luvallisia aseita, joista niiden haltija haluaa eroon.

Poliisin tiedossa on, että luvattomia aseita on paljon esimerkiksi kuolinpesien hallussa ja että sotilas- että siviilikäyttöön tarkoitettuja räjähteitä löytyy edelleen.

Armonvuosikeräyksen tavoitteena on estää ennalta mahdolliset vahingot, joita luvattomat tai huonokuntoiset aseet, ammukset ja räjähteet voivat aiheuttaa. Tarkoituksena on myös estää tällaisen materiaalin joutuminen vääriin käsiin.

Armonvuosikeräyksessä saadut räjähteet ja patruunat hävitetään. Aseista suurin osa menee romuraudaksi.

Poliisi järjestää armonvuosikeräyksiä muutaman vuoden välein, mutta vuonna 2004 voimaan tulleet ampuma-aselain, poliisilain ja rikoslain muutokset mahdollistavat aseiden luovuttamisen keräysten välilläkin. Rangaistusuhasta vapautumisen edellytyksenä on, että esineen hallussapitäjä on oma-aloitteisesti ilmoittanut esineestä ja luovuttanut sen poliisin haltuun.

 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.