Pöytäkoneet ovat jäämässä historiaan – miten käy läppäreiden?

Jatkuvasti kehittyvä tekniikka on muuttanut tietokonekäyttäytymistämme valtavasti viime vuosina. Esimerkiksi vanhat kunnon pöytäkoneet ovat jo käytännössä jääneet lähihistoriaan ja iso osa verkkokäytöstä tapahtuu mobiililaitteilla. Tulevatko tabletit korvaamaan myös läppärit?

Tutkimuksen perusteella käytämme 65 prosenttia kaikesta digitaalisen median parissa kuluttamastamme ajasta mobiililaitteella. Tablettien ja älypuhelimien yleistymisen on ennustettu muuttavan ratkaisevasti tapaamme tehdä työtä. Onkin yllättävää, ettei mobiililaitteiden nousu ole ainakaan toistaiseksi vaikuttanut kannettavien tietokoneiden suosioon, vaan niitä käytetään läppärien rinnalla – ei sijasta.

– Työpaikalla suosimme selkeästi läppäriä, mutta vapaalla vaihdamme tablettiin tai älypuhelimeen. Tutkimusten mukaan älypuhelimia käytetään klo 17 jälkeen ja tablettien käyttö keskittyy klo 20 jälkeiseen aikaan, kertoo Kyösti Ollila Kaukomarkkinat Oy.ltä.

Läppäri syrjäytyy jopa kolmessa vuodessa?

Läppäri on yhä ykkösvalinta liikkuvan työn tekemiseen. Panasonicin teettämän tutkimuksen mukaan 48 prosenttia haastatelluista työntekijöistä ympäri Euroopan piti kannettavaa tietokonetta kaikkein tehokkaimpana laitteena toimiston ulkopuoliseen työskentelyyn.

Toisaalta tehdas- ja työmaaolosuhteissa lujitetut tabletit ovat käytettävyydeltään merkittävästi kannettavia kätevämpi ja turvallisempi vaihtoehto. Läppärin merkittävin kilpailija onkin tabletti, jonka pieni koko ja akkukesto päihittävät kannettavan etenkin silloin, kun töitä tehdään toistuvasti toimiston ulkopuolella.

– Tabletti soveltuukin erinomaisesti esimerkiksi työn ohjaamiseen ja seuraamiseen, mutta häviää monimutkaisempien työtehtävien kohdalla käytettävyydessä kannettavalle.

Tabletti siis tuskin on tulevaisuuden työväline, mutta kannettavan ja tabletin parhaita ominaisuuksia yhdistelevät hybridilaitteet tarjoavat käyttäjälleen mobiilin työn edellyttämää monipuolisuutta: yksi laite muuntuu käyttäjän tarpeiden mukaan simppelistä selailualustasta täyden palvelun etätoimistoksi.

– Hybridit ovat vielä kehittyviä, mutta analyysimme mukaan ne saattavat valloittaa työpaikat laajemmin kolmen vuoden sisällä, Kyösti Ollila kertoo.

 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.