Keravan kouluissa sisäilmakorjauksia

Keravan kaupunki toteuttaa kesällä Killan, Kurkelan ja Kanniston kouluissa sekä lukiossa sisäilman laadun parantamiseen tähtääviä korjauksia, jotka ovat tulleet esille kaupungin kiinteistöissä vuonna 2020 ylläpitoa varten toteutetuissa kuntotutkimuksissa.

Kesällä sisäilma- ja muita korjauksia toteutetaan sekä suunnitellaan myös Keravan päiväkoteihin.

– Kesä on otollista aikaa toteuttaa sisäilma- ja muita korjauksia kouluissa ja päiväkodeissa, koska silloin korjaustyöt eivät häiritse kasvatus- ja opetustyötä tai tilojen käyttöä. Kaikkia korjauksia ei kuitenkaan ehditä saada valmiiksi kesäkuukausien aikana, ja osa korjauksista on myös suunniteltu toteuttavaksi pidemmän ajan sisällä osana muita samassa tilassa tehtäviä korjauksia, kertoo tiedotteessa Keravan kaupungin sisäympäristöasiantuntija Ulla Lignell.

Killan koululla ja lukiossa aiemmin aloitetut sisäilman laadun parantamiseen tähtäävät korjaukset saadaan päätökseen kesän aikana. Killan koululla vuonna 2020 aloitetut tiivistyskorjaukset valmistuvat, kun liikuntasalin tiilipintaiset ulkoseinät tiivistetään kesällä.

Kesän aikana myös tiivistetään lukion vanhimman ilmanvaihtokoneen kanavisto. Tiivistyksessä ilmanvaihtojärjestelmän vuotokohdat tiivistetään siten, että ilma virtaa suunnitellusti luokkatiloihin eikä karkaa vuotokohdista hallitsemattomasti alakattorakenteisiin. Toimenpiteen jälkeen ilmamäärät vielä säädetään.

Kurkelan koululla kaupunki parantaa koulun vanhan osan alapohjan tuuletusta uusimalla tuuletusputkia. Lisäksi vanhan osan ilmanvaihtoa parannetaan uusimalla ilmanvaihtokoneen puhaltimia. Lisäksi kaupunki tiivistää Kanniston koulukiinteistössä ensin ilmanvaihtokanavistoa, minkä jälkeen ilmanvaihtojärjestelmä vielä säädetään.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.