Minitontteja ”minitaloille” luvassa Kirkonkylään

Kuvituskuva.

Nurmijärven kunnanvaltuusto hyväksyi kesäkuussa Kirkonkylän Rantapuiston asemakaavamuutoksen.

Näin ollen Kirkonkylään tulee 12 minitaloille soveltuvia minitontteja. Kunnan mukaan alueelle suunnitellaan keskustamaista pientaloasutusta.

– Asemakaavan muutoksen tavoitteena on osoittaa vaihtoehtoisia toteuttamistapoja ja hankintakustannuksiltaan edullisia pientalotontteja rakentajille, jotka arvostavat asumista keskustan palvelujen ja liikenneyhteyksien äärellä, mutta eivät tarvitse suurta tonttia tai piha-aluetta, tiedotti Nurmijärven kunta valtuuston kokouksen jälkeen.

Asemakaava-alueen tonttien koko vaihtelee 400 ja 500 neliömetrin välillä.

Tontin koosta riippuen sille voi rakentaa noin 80–120 kerrosneliömetrin suuruisen omakotitalon aputiloineen. Käytännössä tämä mahdollistaa erilaiset toteutukset pienestä mummonmökistä neljän huoneen perheasuntoihin.

– Huomattavaa on, että rakennukset ovat ”minitaloja” lähinnä Nurmijärven mittakaavassa, johtuen pienistä tonteista, mutta esimerkiksi noin 100 kerrosneliömetrin omakotitalo on pääkaupunkiseudun läheisyydessä varsin tavanomaisen kokoinen, tarkennetaan valtuuston päätöksessä.

Kirkonkylän Rantapuiston asemakaavan muutosehdotus oli nähtävillä 27.1.-28.2.2022.

Nähtävillä olon aikana saatiin yksi lausunto ja yksi muistutus. Uudenmaan liitto sekä Uudenmaan ELY-keskus ilmoittivat, ettei niillä ole huomautettavaa kaavaehdotukseen. Hyväksyttyyn kaavaan ei tehty muutoksia ehdotusvaiheen jälkeen.

– Olen tyytyväinen valtuuston päätökseen, jonka ansiosta kaavoitus etenee ja saamme Kirkonkylään uusia kuntalaisia. On todella hyvä, että saamme tarjolle erilaisia mahdollisuuksia rakentaa ja asua, kunnanvaltuuston ensimmäinen varapuheenjohtaja Virpi Räty kommentoi tiedotteen mukaan.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.