Järvenpääläinen Rudi saa sankarikoiran arvonimen

Sankarikoira Rudi Järvenpäästä. Kuva: Marko Solismaa

Suomen Kennelliitto myöntää vuonna 2022 sankarikoiran arvon 28 koiralle.

Lisäksi 13 koiraa saa kunniamaininnan tekemästään urotyöstä.

Sankarikoiran arvon voi saada koira, joka on vaikuttanut merkittävästi siihen, että yksi tai useampi ihmishenki on pelastunut.

Sankarikoirat palkitaan joulukuun alussa Koiramessuilla Helsingissä. Palkitsemisessa on mukana Kennelliiton yhteistyökumppani Agria Eläinvakuutus.

Sankarikoiran arvon saavista koirista rottweiler Rudi asuu Järvenpäässä.

– Rudi oli omistajiensa kanssa ulkoilemassa lähialueen metsässä, kun Rudi otti ilmavainun, kuten oli hakukoiraharrastuksessaan oppinut ja säntäsi pusikkoon. Rudi ja omistajat löysivät metsästä lenkkeilijän, joka oli saanut sairaskohtauksen ja tuupertunut maahan, kerrotaan Kennelliiton tiedotteessa.

– Toinen omistajista piti huolen, että lenkkeilijä pysyy lämpimänä ja paikalle hälytettiin ambulanssi, joka vei lenkkeilijän hoitoon. Rudin vainun ja päättäväisyyden ansioista lenkkeilijälle saatiin apua.

Sankarikoiran arvonimen tänä vuonna saavista koirista Helsingin seudun kehyskunnissa asuvat myös monirotuinen Pepe Nurmijärveltä ja kirkkonummelainen suursnautseri Aada.

Kennelliitto on palkinnut koiria sankariteoista jo 1970-luvulta lähtien. Sankarikoira-arvonimiä myönnettiin ensimmäisen kerran vuonna 1997. Sankarikoira on Kennelliiton rekisteröimä tavaramerkki.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.