Kellokoski on saanut uusia vetonauloja

Samuli Alonen: Vetonaula, 2022. Kuva: Minna Tuominen / Tuusulan taidemuseo

Tuusulan Kellokoski on saanut uudistetun Annanpuiston ja uuden julkisen taideteoksen nimeltään Vetonaula.

Kellokosken sairaala-alueen läheisyydessä sijaitsevan Annanpuiston perusparannustyöt ovat valmistuneet. Uudistetun puiston avajaiset vietettiin 27. lokakuuta 2022.

Avajaisten yhteydessä julkistettiin myös läheiseen kiertoliittymään tuoreeltaan valmistunut Vetonaula-taideteos.

Annanpuiston perusparannustöiden tavoitteena on ollut kunnostaa puisto vanhaan kulttuuriympäristöön sopivalla tavalla ja tuoda puistoon lisää oleskelumahdollisuuksia.

– Toteutuksen pohjana ovat toimineet asukkaiden kanssa yhdessä tehdyt suunnitelmat. Asukkaiden toiveisiin kulttuurihistoriallisen arvon säilyttämisestä, alppi- ja ruusutarhan kunnostamisesta sekä monimuotoisuuden lisäämisestä on vastattu. Puiston lajivalinnoissa on huomioitu sekä kukinta-ajat että pölyttäjien ilahduttaminen, tiedotti Tuusulan kunta.

Asukkaat ovat toivoneet myös puiston viihtyisyyden ja monikäyttöisyyden lisäämistä muun muassa penkkien ja oleskelupaikkojen muodossa, ja niidenkin määrää lisätty perusparannustöiden yhteydessä.

Annanpuiston läheisyydessä sijaitsevaan kiertoliittymään on noussut Vetonaula-taideteos.

Teoksen on toteuttanut kuvanveistäjä Samuli Alonen. Alonen tunnetaan entuudestaan Etelä-Tuusulassa sijaitsevasta Ristikiven kiertoliittymän Ritariperhonen-taideteoksesta.

– Kellokoskelle noussut Vetonaula-teos on noin 5,5 metrinen ja se on toteutettu säänkestävästä Corten-teräksestä. Teoksen aihe liittyy vahvasti ruukin menneisyyteen antaen arvoa paikkakunnan historialle, kerrottiin Tuusulan kunnan tiedotteessa.

Osa teoksen kokonaisuutta ja tunnelmaa on valaistus. Teos näyttäytyy ohikulkijalle eri vuorokauden ja vuoden aikana eri tavalla.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.