Ammatillisen koulutuksen suurtapahtuma Tuusulaan 2026

Taitaja 2023 -tapahtuma Espoossa. Kuva: Laura Luomalehto / Skills Finland

Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keuda järjestää toukokuussa 2026 Taitaja-kilpailutapahtuman Tuusulassa.

Tuusulan kunnan tiedotteen mukaan Taitaja – ammattitaidon SM-kilpailut ovat ammatillisen koulutuksen tärkein vuosittainen suurtapahtuma Suomessa.

Kilpailuihin osallistuu ja niitä seuraa vuosittain arviolta 50 000 henkilöä.

− Tämä tapahtuma on merkittävä mahdollisuus korostaa ammatillisen koulutuksen merkitystä ja sen roolia yhteiskunnassamme. Olemme sitoutuneet tarjoamaan tapahtuman, joka ei ainoastaan esittele ammattitaitoa, vaan myös inspiroi ja valaisee tulevaisuuden mahdollisuuksia nuorille, kertoo Keudan kuntayhtymän johtaja Riikka-Maria Yli-Suomu tiedotteessa.

Kilpailutapahtuman tavoite on lisätä ammatillisen koulutuksen tunnettavuutta ja vetovoimaa sekä kehittää opetusta. Tapahtumaan kutsutaan kaikki alueen peruskoululaiset, heidän huoltajansa sekä työ- ja elinkeinoelämä.

Taitaja 2026 -tapahtumassa kilpaillaan lähes 50 ammatillisen koulutuksen lajissa, joihin kilpailijat valikoituvat semifinaalien kautta. Tapahtumaan odotetaan 50 000 kävijää ympäri Suomea, ja se tarjoaa ainutlaatuisen tilaisuuden nähdä tulevaisuuden ammattilaisia toiminnassa.

Kilpailut toteutetaan pääosin Tuusulan urheilukeskuksessa ja ne kestävät neljä päivää. Kilpailuissa hyödynnetään kaikkia urheilukeskuksen omia ja sen välittömässä läheisyydessä olevia halleja, kiinteitä tiloja ja ulkoalueita.

Taitaja 2026 -kilpailut eivät ole vain kilpailu, vaan ne ovat myös foorumi oppimiselle, verkostoitumiselle ja ammatillisen koulutuksen edistämiselle. Tapahtuma on avoin kaikille kiinnostuneille.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.