Tuusula järjestää maksuttoman itsenäisyyspäivän konsertin

Oopperalaulaja Ville Rusanen. Kuva: Mikko Mäntyniemi

Tuusulassa järjestetään juhlallisuuksia itsenäisyyspäivänä 2023.

Tuusulan kunta järjestää kuntalaisille avoimen itsenäisyyspäivän konserttikokonaisuuden 6. joulukuuta kello 12 Hyrylän lukio ja kulttuuritalo Moniossa. Konserttiin on vapaa pääsy.

Juhlatilaisuuden tervetulosanoista vastaa pormestari Kalle Ikkelä ja juhlapuhujana toimii valtuuston puheenjohtaja Jari Immonen.

– Oopperalaulaja Ville Rusanen esittää juhlassa sinivalkoisia lauluja. Baritoni Rusanen on yksi tunnetuimmista suomalaista oopperalaulajista, joka on valloittanut oopperatalojen lavoja niin Suomessa kuin ulkomaillakin, kerrotaan Tuusulan tiedotteessa.

Juhlatilaisuudessa nähdään myös Kaikkiin neljään tuuleen – runokonsertti Edith Södergranin (1892−1923) muistolle. Runokonsertissa esiintyvät tanssi- ja lausuntataiteilija Suvi Olavinen, pianisti Ruusumari Teppo sekä viulisti Linda Hedlund.

Juhlien lopuksi lauletaan Maamme-laulu Ville Rusasen johdolla.

Tuusulan kunta ja seurakunta järjestävät 6. joulukuuta kunnianosoitukset sankariristillä Kellokosken hautausmaalla, sankarivainajien muistomerkillä Kirkkopuistossa sekä vakaumuksensa puolesta kaatuneiden ja Terijoen kirkkopuistoon haudattujen sankarivainajien muistomerkeillä Paijalan hautausmaalla.

Seppeleenlasku on Kellokoskella kello 12 ja Etelä-Tuusulassa kello 10 pidettävän jumalanpalveluksen jälkeen.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.