Keravan Kalevaan kaavoitetaan pientaloja

kuvituskuva

Pientalotonttien asemakaavoitus Pohjois-Keravan Kalevaan etenee.

Kaupunginhallituksen kaupunkikehitysjaosto päätti 9. marraskuuta asettaa julkisesti nähtäville Pihkaniitynkadun asemakaavan muutosluonnoksen.

Kaavaluonnoksessa Ylikeravantien varteen on suunniteltu yhdeksän erillispientalon tonttia. Ne ovat noin 850-900 neliömetrin kokoisia. Lisäksi alueelle muodostuu yksi pientalojen tontti, joka on noin 0,8 hehtaaria.

Asuinkerrosalaa on tulossa yhteensä 4 600 kerrosneliömetriä, mikä tarkoittaa arviolta 90 asukasta.

Kaavoituksen yhteydessä tutkitaan alueen virkistysreittien kehittämistarpeita. Tavoitteena on monipuolistaa ja parantaa eri käyttäjäryhmien ulkoilu- ja liikkumismahdollisuuksia.

– Kaavan tavoitteena on täydentää kaupunkirakennetta sekä mahdollistaa uusien asuntojen muodostuminen alueella. Suunnittelun tavoitteena on mahdollistaa virkistysalueiden käyttö, säilyttää arvokkaat luontokohteet ja yhtenäiset ekosysteemiverkostot sekä osoittaa asemakaavalla uusia virkistysalueita, kerrotaan kaupunkikehitysjaoston päätöksessä.

Tavoitteena on myös toteuttaa Keravan kaupungin strategian kohtia muun muassa lisäämällä isojen perheasuntojen rakentamista.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.