Kielto kertakäyttömuoville!

Euroopan parlamentti on hyväksynyt kertakäyttöisten muovituotteiden, kuten muovilautasten, -aterimien ja vanupuikkojen myynnin kieltämisen vuodesta 2021 alkaen.

Parlamentin hyväksymien suunnitelmien mukaisesti kertakäyttöiset muovituotteet kiellettäisiin EU:n markkinoilta vuodesta 2021 alkaen. Kiellettyjen muovituotteiden listalle lisättiin oxo-hajoavasta muovista valmistetut tuotteet ja polystyreenivaahdosta tehdyt pikaruokarasiat.

Sellaisten muovituotteiden, joille ei löydy vaihtoehtoisia tuotteita, kuten esimerkiksi kertakäyttöisten hampurilais- ja voileipärasioiden sekä hedelmien, vihannesten, jälkiruokien ja jäätelöiden pakkauksien kulutusta on vähennettävä vähintään 25 prosentilla vuoteen 2025 mennessä. Jäsenmaiden on edistettävä useaan kertaan käytettävien ja kierrätettävien tuotteiden käyttöä.

Vähennystavoitteiden tulisi meppien mukaan koskea myös tupakantumpeissa ja kalastuspyydyksissä olevaa muovia. Tämän jätteen määrää pitäisi vähentää vuoteen 2025 mennessä 50 prosentilla.

Seuraavaksi parlamentti voi aloittaa neuvottelut EU:n ministerineuvoston kanssa, kunhan neuvosto ensin muodostaa kantansa lainsäädäntöön.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.