Uusi kirkkoherra vetää lenkkiporukkaa Myyrmäessä

Hans Tuominen tuntee hyvin Myyrmäen ja Martinlaakson kulmat. Kuva: Sanna Viherväs

Vantaankosken seurakunnan uusi kirkkoherra vetää asukkaille suunnattuja yhteislenkkejä ja kerää samalla rahaa Yhteisvastuukeräykseen.

Vantaankosken seurakunnassa Länsi-Vantaalla käynnistyvät 3.3.2023 alkaen perjantaiset yhteislenkit.

Paitsi että lenkkeily tekee hyvää kunnolle, osallistuminen tuottaa hyvää myös nuorille.

Lenkkien vetäjä, Vantaankosken seurakunnassa maaliskuun alussa kirkkoherrana aloittava Hans Tuominen, lupaa maksaa jokaisesta uudesta lenkeille osallistujasta yhden euron Yhteisvastuukeräykselle.

Lenkkiporukkaan lähtijöiden osallistumismaksu keräykseen on vapaaehtoinen.

Vuoden 2023 Yhteisvastuukeräys auttaa nuoria väkivaltaisessa maailmassa Suomessa ja maailman katastrofialueilla.

– Yhteisvastuukeräys on ollut itselleni erittäin tärkeä jokavuotinen auttamisen tapa. Tänä vuonna autamme nuoria. Olen myös päässyt vierailemaan keräyksen kohdemaissa Kambodžassa, Jordaniassa ja Ugandassa ja nähnyt, miten lahjoitukset ovat muun muassa mahdollistaneet lasten koulunkäyntiä, naisten aseman parantumista koulutuksen kautta ja auttaneet eri-ikäisiä ihmisiä katastrofi- ja kriisialueilla, Hans Tuominen kertoo tiedotteessa.

Yhteisvastuun yhteislenkit lähtevät perjantaisin 3. maaliskuuta alkaen kello 17.00 Myyrmäen urheilupuiston yleisurheilukentän porttialueelta, jonka osoite on Raappavuorentie 12.

Lenkillä kierrellään tunnin verran Myyrmäen, Louhelan, Martinlaakson, Kaivokselan ja Vantaanlaakson kulmilla. Lenkit jatkuvat pääsiäiseen saakka.

Hans Tuominen on pitkän linjan martinlaaksolainen ja innokas juoksija-suunnistaja, joten alueen lenkkimaastot ovat hyvin tuttuja.

– Juostaan rauhallista hölkkätahtia 6–7 kilometriä tunnissa, että pystyy juttelemaankin samalla, Tuominen kertoo.

Lenkille ei ole ilmoittautumista, eikä jokaviikkoiseen hölkkäämiseen tarvitse sitoutua. Mukaan voi mennä, kun tekee mieli lenkkeillä porukalla. Kävelyporukatkin ovat tervetulleita.

Hans Tuominen valittiin Vantaankosken uudeksi kirkkoherraksi joulukuussa 2022. Hän aloittaa tehtävässä 1. maaliskuuta. Siihen asti hän toimii Hakunilan seurakunnan kirkkoherrana. Siinä tehtävässä hän on ollut vuodesta 2010.

Tuomisella on vahva tuntemus uuden työnsä alueeseen. Hän on aloittanut pappisuransa nimenomaan Vantaankosken seurakunnassa nuorisopappina 1995–1999. Hans Tuominen on myös asunut pitkään Martinlaaksossa kanttori-vaimonsa Mari Torri-Tuomisen kanssa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.