Motivoitunut ryhmä huolehtii Keravan kaduista talvisin

Keravan kunnossapitoyksikkö on saanut talven aikana kiitosta hyvin hoidetuista kaduista.

Kuluneen talven lumisateet ovat näkyneet myös kaupungin kunnossapitoyksikössä, joka vastaa Keravan lumenaurauksesta.

Keravalaiset ovat saaneet muun Suomen ohella ihmetellä kuluneen talven vaihtelevia säitä.

Yllättävät lumimyräkät ovat näkyneet myös kaupungin katujen kunnossapitoyksikössä, jonka työntekijät ovat tehneet pitkiä työpäiviä katuja auratessa ja hiekoittaessa.

– Lumisimpina aikoina työt alkoivat 2–3 aikaan aamuyöstä ja jatkuivat iltapäivään saakka. Meillä on myös talvisin aina varallaolossa porukkaa valmiina lähtemään töihin, mikäli sää muuttuu äkillisesti, kertovat katujen kunnossapitotyöntekijät Juha Lähteenmäki, Jyrki Teurokoski, Juuso Åkerman ja Joni Koivu.

Pitkiä päiviä tehdessä vapaa-aika kuluu pitkälti leväten ja akkuja ladaten.

Harrastaminen toimii hyvänä työn vastapainona kiireen keskellä.

– Vaikka työ on välillä rankkaa, sitä tehdään kuitenkin niin sanotusti rakkaudesta lajiin. Ei tätä työtä välttämättä tekisi, jos siitä ei pitäisi, Lähteenmäki pohtii.

– Meillä on kyllä todella motivoitunut ja ammattitaitoinen ryhmä kasassa, Teurokoski täydentää.

Yksikön asenne on huomattu myös kuntalaisten keskuudessa, sillä kaupunki on tänä talvena saanut runsaasti positiivista palautetta hyvin hoidetuista kaduista.

Kiitoksia on sadellut laidasta laitaan etenkin alueista, jotka ovat siirtyneet urakoitsijalta kunnan hoidettaviksi, kuten kotikaduista ja kevyen liikenteen väylistä. Myös linja-autonkuljettajat ovat olleet pääosin tyytyväisiä katujen talvikunnossapitoon.

Työntekijöiden mukaan positiivista palautetta on aina mukava saada. Välillä kuntalaiset ovat myös innostuneet pysäyttämään kuskeja ja esittämään kiitoksensa suoraan heille.

Vaikka katujen kunnossapito on usein esillä talvisin, kuuluu työntekijöiden toimenkuvaan muutakin kuin lumenaurausta ja liukkaudentorjuntaa.

Muina vuodenaikoina kunnossapitotyöntekijät tekevät esimerkiksi kivi- ja reunakivikorjauksia sekä liikennemerkkitöitä. Juuri vaihtuvuus ja liikkuvuus on työntekijöiden mielestä työn parhaita puolia.

Lähteenmäki, Teurokoski, Åkerman ja Koivu muistuttavat, että liikenteessä maltti on valttia.

– Isoilla koneilla on isot katvealueet. On hyvä olla kärsivällinen ja odottaa, että aurakuski näkee ihmisen tai toisen autoilijan.

Kunnossapitoyksikön kalustoa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.