Kevään aurinkolaseissa korostuvat leikittely ja yksilöllisyys

Aurinkolasisesonki on kulman takana. Instrumentariumin tuotepäällikkö Mirja Ortia listaa viisi kiinnostavinta aurinkolasitrendiä kevätkaudelle 2017.

1. Värikkäät ja tasaiset linssit

Viime kesän peililinssi on trendikäs vielä tänäkin kesänä, mutta sen rinnalle tulee muitakin herkullisia vaihtoehtoja kehystettäväksi. Peilit nousevat nyt erityisen hyvin esiin flat-front-aurinkolaseissa, joiden etupinta on geometrisen litteä. Värilliset linssit ovat tulevana kesänä iso juttu. Perinteisten ruskean ja harmaan lisäksi esimerkiksi sininen, vihreä ja grafiitti ovat ajankohtaisia valintoja tälle kesälle. Myös liukuvärjätyt linssit ovat edelleen trendikkäitä.

-Värikkäät ja liukuvärjätyt linssit sopivat hyvin kaupunkikäyttöön, mutta rannalle ja autoiluun kannattaa valita tummemmat polarisoivat linssit esimerkiksi hauskalla peilillä, linjaa tuotepäällikkö Mirja Ortia.

2. Materiaalien yhdistely

Vaikka metalli jatkaa kasvavana suosikkimateriaalina kehyksissä, eivät muoviset kehykset ole vielä katoamassa. Siinä missä metallikehykset pysyvät siroina, saavat muovikehyksiset aurinkolasit näyttää massiivisilta ja jopa rihkamamaisen muovisilta. Trendikkäin ei tyydy vain yhteen materiaaliin, vaan yhdistää aurinkolaseissaan esimerkiksi muoviset kehykset ja metalliset yksityiskohdat.

-Futurismi ja teknisyys näkyvät tällä kaudella aivan uudella tavalla erityisesti double-bridge-aurinkolaseissa, joissa on usein muovinen etuosa yhdistettynä metalliseen nenäsiltaan ja aisoihin, Ortia kertoo.

3. Pyöreät ja kissalasit

Vaikka pyöreät aurinkolasit eivät ole enää mikään uusi juttu, jatkavat ne edelleen aurinkolasitrendien ykkösmuotona. Pyöreät linssit saavat olla tänä vuonna suuret. Myös pilottilasit sekä kissamaiset ja neliön muotoiset lasit ovat ajankohtaisia, kunhan muoto vain on selkeä ja koko hieman over-size.

-Pyöreä iski läpi toden teolla vuonna 2016 ja tänä vuonna pyöreistä on tarjolla yhä enemmän erilaisia versiota ja yhdistelmiä. Nyt erityisesti vintage-muotoilu nostaa päätään ja sekä pyöreissä että kissoissa näkyy vahvoja vivahteita 1900-luvun eri vuosikymmeniltä, kuvailee Ortia.

4. Double-Bridge

Kehysten sijaan suoran vaikutelman voi tehdä myösdouble-bridge eli tuplasilta linssien välissä.

-Double-bridge on tämän sesongin kuumin juttu ja se edustaa nyt vahvana näkyvää unisex-trendiä. Tuplasilta ja suora yläreuna ovat perinteisesti maskuliinisia elementtejä, mutta ne näkyvät nyt yhä enemmän myös naisten suosimissa malleissa, Ortia kertoo.

5. Läpikuultavat ja metalliset kehykset

Aurinkolasimuoti suosii tänä vuonna kuulaiden sävyjen ystäviä linssien lisäksi kehysten väreissä.

Hempeän roosat, harmaat ja valkoiset kehykset yhdistettynä tummiin linsseihin antavat jännittävää kontrastia. Läpikuultavat muovikehykset toimivat silmälasien tapaan myös aurinkolaseissa. Täysin mustien aurinkolasien ystävä valitsee pikimustia linssejään tukemaan tyylikkään mustat metallisangat. Myös erilaiset metallivärit ja ajaton havanna ovat tämän sesongin muotia.

-Aurinkolasien suosio tärkeinä ja omaa tyyliä ilmentävinä asusteina on kasvanut merkittävästi. Yhä enemmissä määrin aurinkolaseja omistetaan useita pareja täydentämään erilaisia tyylikokonaisuuksia”, Ortia lisää.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.