Sairaalaklovnitoiminta täyttää15 vuotta

56

Sairaalaklovnit kiertävät yliopistollisten sairaaloiden lastenosastolla ilahduttamassa pieniä potilaita. Sairaalaklovnitoimintaa on ollut Suomessa nyt 15 vuotta.

Sairaalaklovnit ovat ammattitaiteilijoita, jotka ovat erikoistuneet työskentelyyn lasten parissa. He osaavat toimia sairaalassa hienovaraisesti, hoitotoimenpiteitä häiritsemättä. Sairaalassa oleminen ei ole kenenkään mielestä mukavaa, mutta erityisen ikävää se on lapsille. Sairaalaklovnit saavat lapset hetkeksi unohtamaan sairautensa ja antavat luvan hyvälle mielelle ja hulluttelulle keskellä sairaalapäivää.

Sairaalaklovnit toimivat kaikissa yliopistollisia sairaaloissa ja jokaisella paikkakunnalla on oma klovnitiiminsä. Yhteensä punaneniä on 40. Toiveena on kasvattaa toimintaa niin, että klovnitohtorit ehtivät vierailla kaikilla osastoilla, joilla lapsia on potilaina.

–Sairaalaklovnien tehtävä on tuoda iloa ja hengähdystaukoja sairaaloiden pienimmille potilaille ja heidän perheelleen. Lapsipotilaat voivat olla sairaalassa pitkiäkin aikoja vaikeiden sairauksien vuoksi, kertoo toiminnanjohtaja Aino Viertola Sairaalaklovnit ry:stä.

Sairaalaklovnien toiminta perustuu täysin tuki- ja lahjoitusvaroihin, sillä se on sairaaloille maksutonta.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.