Vantaan pikaraitiotie mullistaa myös Mellunmäen metroaseman ympäristön

Vantaan pikaraitiotie myllää tulevaisuudessa myös Helsingin Mellunmäen metroaseman ympäristön. Toteutuessaan pikaraitiotien itäinen päätepysäkki tulee nimittäin Mellunmäen metroaseman viereen.

Pikaraitiotie toisi myös lisää asuntoja Mellunmäen kupeeseen.

-Myös Länsimäessä, Vantaan ja Helsingin rajan tuntumassa, on runsaasti täydennysrakentamismahdollisuuksia, kerrotaan Vantaan ratikka -esitteessä.

Mikäli raitiotien rakentaminen alkaa 2020-luvulla, niin valmistuttuaan se korvaa runkobussilinjan 570. Linja 570 puolestaan aloittaa liikennöinnin syksyllä 2020 korvaten nykyisen bussilinjan 562.

Vantaan pikaraitiotie noudattelisi Itä-Vantaalla samaa reittiä kuin nykyinen bussilinja 562 paitsi, että ratikka ei kulkisi Rajakylän Maratontien ja Jakomäen Somerikkotien kautta. Raitiotie menisi Vaaralan Fazerintien kautta.

Tietoja raitiovaunuterminaalin tarkasta sijainnista ei ole vielä olemassa, mutta todennäköisesti se sijoittuisi Mellunmäen metroaseman nykyisen bussiterminaalin paikalle. Sieltä raitiotiekiskot rakennettaisiin Länsimäentielle, josta raitiotie jatkuisi eteenpäin Länsimäen läpi kohti Vaaralaa.

Tähän mennessä Vantaan kaupunki on suunnitellut raitiotien tarkemman reitin Tikkurilan keskustassa. Vantaan pikaraitiotie yhdistäisi Mellunmäen Tikkurilaan sekä edelleen Aviapolikseen ja Helsinki-Vantaan lentokenttään.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.