Kruunuvuorenrantaan ei tule kauppakeskusta – lähin on Laajasalossa

Brygga-keskuskortteli. Kuva. YIT

Laajasalon länsirannalla rakenteilla oleva Kruunuvuorenranta on tulevaisuudessa lähes Kalasataman kokoinen uusi kaupunginosa, mutta Kruunuvuorenrantaan ei aiota rakentaa Kalasataman Redin kaltaista kauppakeskusta. Kruunuvuorenrantaan ei ole tiedossa pientäkään kauppakeskusta, tai edes ostoskeskusta.

-Kauppakeskusta ei todellakaan ole tulossa Kruunuvuorenrantaan. Kruunuvuorenrannan kaupallinen konsepti perustuu hybridiin, jossa on kaupallisia palveluja ja asuntoja samassa keskuskorttelissa. Liiketilaa tulee tärkeimpien katujen ja niiden risteysten kohdalle ensimmäiseen kerrokseen, kertoo projektinjohtaja Pirjo Siren Helsingin kaupungilta.

Kaupallisten palveluiden ja asumisen kokonaisuus kulkee työnimellä Brygga. Se on YIT:n ja kaupungin yhdessä kehittämä Kruunuvuorenrannan keskuskortteli, jonka asemakaavaehdotus laaditaan kumppanuuskaavoituksena. Brygga-keskuskorttelin kaavaehdotus on Helsingin kaupunkiympäristölautakunnassa näillä näkymin vuoden 2019 alkupuolella.

Aiemmin valmistuneen asemakaavaluonnoksen mukaan keskuskortteliin tulee liiketiloja yhteensä 7 000 kerrosneliömetriä ja asuntoja 14 000 kerrosneliömetriä.

Keskuskortteli on usean rakennuksen kokonaisuus, jota rajaavat Haakoninlahdenkatu, Varisluodonkatu ja Pitkäluodonkatu. Kortteli rakennetaan vaiheittain niin, että se on valmis pikaraitiotien liikennöinnin alkaessa arviolta vuonna 2026. Korttelin ensimmäisen rakennuksen toteutus voi alkaa aikaisintaan vuonna 2020.

Kauppakeskusten osalta Kruunuvuorenranta tukeutuu tänä syksynä avattuun Laajasalon kauppakeskus Saareen.

Jani Jakonen

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.