Uusi korugalleria Korkeavuorenkadulle: ”Tämähän on kuin pikku-Pariisi!”

Helsinki on saanut uuden taidegallerian, joka on erikoistunut korutaiteeseen. Neljän merkittävän Suomessa vaikuttavan korusuunnittelijan teoksia esittelevä näyttely on avannut galleria Gao Shanin ovet Korkeavuorenkadulla marraskuussa. Näyttely Hidden Gems – Made to Awe esittelee korutaiteilijoiden Eero Hintsasen, Chao-Hsien Kuon, Heli Kauhasen ja Harri Syrjäsen luomuksia.

Gao Shan -gallerian ja konseptiliikkeen perustaja ja kuraattori on taiteilija Ding Yi. Häntä innoittaa suomalainen design.

-Suomalaisen korusuunnittelijan nykyisyyden ja menneisyyden esittäminen rinta rinnan on galleriani kantava ajatus, sanoo Ding Yi.

Mistä lähti idea perustaa korutaiteeseen keskittyvä galleria?

-Tietoja Suomen kiinnostavasta koruhistoriasta osui silmään muutettuani tänne kahdeksan vuotta sitten. Olen opintotaustaltani graafikko ja taidekuraattori. Kirpputorit saivat minua kiinnostumaan täkäläisestä designkulttuurista käytännössä, Ding Yi kertoo.

-Kun ostin vanhan Aarikan puisen korun, aloin tutkimaan sen taustoja ja tutkimusmatka suomalaisten korujen maailmaan jatkuu yhä. Turku pitkine koruperinteineen kiinnostaa minua paikkakuntana. Vähitellen olen myös verkostunut korualan taitajiin Suomessa ja huomannut alan haastavuuden. Haluan tarjota korusuunnittelun taitajille hyvän, kohtuuhintaisen tilan esitellä töitään yleisölle.

Millaisena ympäristönä näette Korkeavuorenkadun?

-Kuulin, että aluetta kutsutaan pikku-Pariisiksi. Ja tämähän on kulttuurinen, tyylikäs eikä turhan äänekäs alue, joka on vieläpä Design Districtissä, Ding Yi vastaa.

Korkeavuorenkatu 5:ssä sijaitsevan Galleria Gao Shanin avajaisnäyttely on avoinna yleisölle maksutta 10. joulukuuta saakka.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.