Helsinkiin nouseva uusi tornitalojen ”skyline” näkyy hyvin Kruununhaasta

Kruununhaan Halkolaiturilta, Tervasaaresta ja Pohjoisrannan jalkakäytävältä ovat hyvät näköalat Kalasataman ja Sompasaaren suuntaan. Täältä näkyy hienosti, kuinka vastarannalle nousee uusia tornitaloja. Myös Katajanokan Kanavarannasta avautuvat hienot maisemat vastarannalle Kalasatamaan ja Sompasaareen.

Korkeimmalle nousee 35-kerroksinen tornitalo Majakka, mutta sen lisäksi maisemaan nousee parhaillaan kaksi muutakin, joskin paljon matalampaa, tornitaloa. Nimittäin Kalasataman lisäksi sen eteläpuolella olevaan Sompasaareen rakennetaan tornitaloja. Parhaillaan rakenteilla ovat 12-kerroksinen Asunto Oy Sompasaaren Pooki sekä 12-kerroksinen Sompasaaren Hansalaituri. Piakkoin maisemassa näkyy myös NAL Asuntojen 13-kerroksinen tornitalo, jonka rakentaminen alkoi viime huhtikuussa.

Sompasaareen on asemakaavoitettu useita vähintään 12-kerroksisia tornitaloja. Kalasataman keskukseen on kaavoitettu nyt rakenteilla olevan Majakan lisäksi seitsemän muuta tornitaloa.

Kalasataman ja Sompasaaren tornitalot muodostavat yhdessä näyttävän skylinen Helsingin merenrannoille ja kaukomaisemaan.

Jani Jakonen