Tieteiden yössä saa ”puhua paskaa” luvan kanssa

Helsingissä pidetään aina loppukesästä Taiteiden yö, mutta vuosittain järjestetään myös Tieteiden yö -tapahtuma.

Tammikuussa pidettävän Tieteiden yön erikoisuus on Tiedekirja -myymälässä Snellmaninkadulla pidettävä tilaisuus, jossa keskustellaan Paskanjauhantabisnes-kirjasta. Yleisö pääsee myös opettelemaan oman ”paskanjauhantavaroittimen” käyttöä.

-Paskanjauhantavaroitin tarkoittaa ihmisten kykyä tunnistaa paskapuhe paskapuheeksi. Paskapuheella on monenlaisia muotoja ja kirja auttaa tunnistamaan joitakin paskapuheen lajeja, valottaa Tieteellisen seurain valtuuskunnan julkaisupäällikkö Sami Syrjämäki.

Saako tapahtumassa luvan kanssa niin sanotusti ”puhua paskaa”?

-Paskan puhuminen on mitä inhimillisin perustarve, joten tilaisuudessa saa varmasti puhua paskaa, Sami Syrjämäki vastaa.

-Kyseisessä teoksessa puhutaan ongelmasta, joka syntyy vasta, kun paskanjauhannasta tulee yhteiskunnallinen ja laajalle levinnyt tapa perustella tai esitellä asioita, joilla on laajempaa merkitystä yli baarin takapöydän paskanjauhantataiteilijoiden iltapuhteen.

Tieteen oma kaupunkitapahtuma Tieteiden yö järjestetään 10. tammikuutta Kruununhaassa ja sen liepeillä. Illan ja yön aikana pääsee muun muassa analysoimaan somedataa ja voimautumaan ilmastotoimiin. Kaikkiin tapahtumiin on vapaa pääsy.

Tieteiden yö on suunnattu jokaiselle tieteen ja kaupunkikulttuurin ystävälle. Se on kokoelma luentoja ja keskusteluita, osallistavia työpajoja sekä tieteellä höystettyä taideohjelmaa.

Tieteiden yö -tapahtuma on järjestetty vuodesta 2003 lähtien. Tammikuussa järjestettävä tapahtuma on houkutellut joka kerta paljon yleisöä, ja viimeksi osallistujia oli jo lähes 3000. Kasvaneen järjestäjäjoukon myötä Tieteiden yössä on tällä kertaa 50 yksittäistä tapahtumaa.

Jani Jakonen

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.