Suomenlinnan reittejä kunnostetaan

Suomenlinnan reittejä kunnostetaan koko kesän ajan. Kuva: Harri Saarinen / Sitowise

Työt näkyvät Suomenlinnassa koko kesän ajan, mutta nähtävyyksiä pääsee katsomaan kunnostustöistä huolimatta.

Suomenlinnan reittejä ja niiden alla kulkevaa maanalaista kunnallistekniikkaa on korjattu Isossa Mustasaaressa syksystä 2020 lähtien. Samalla on kunnostettu historiallisesti arvokasta Piperin puistoa.

Suomenlinna on Unescon maailmanperintökohde ja yksi Helsingin suosituimmista nähtävyyksistä. Vuosittain siellä vierailee lähes miljoona kävijää, joista suurin osa vierailee linnoituksessa kesäisin.

Kesän 2022 aikana Suomenlinnassa näkyvimpiä töitä vierailijoille ovat pääraitin varrella tehtävät kivityöt, Susisaareen menevän sillan läheisyydessä olevat kaivutyöt sekä Lennätinmäen vesijohtoverkoston ja kaukolämpölinjan sekä muun maanalaisen tekniikan rakentaminen. Lennätinmäki on suljettu moottoriajoneuvoliikenteeltä töiden vuoksi elokuun loppuun saakka.

Kaikki Suomenlinnan palvelut ovat auki kesäaukioloin, ja nähtävyyksien ja palveluiden ääreen pääsee työmaasta huolimatta. Osa kulkuteistä on kuitenkin totuttua kapeampia, minkä lisäksi osaan paikoista mennään kiertoreittejä pitkin. Huoltoliikenteen opasteet ja pelastustiet on merkitty maastoon liikennemerkein.

Valmistakin on, sillä Ison Mustasaaren reittejä kunnostetaan kolmessa vaiheessa. Työt aloitettiin syksyllä 2020 Rantakasarmin edustalta. Kunnostushankkeen toinen vaihe alkoi vuoden 2021 alussa, jolloin työt siirtyivät kohti kauppiaskorttelia, päälaituria ja pääraittia. Kolmanteen vaiheeseen siirryttiin kesäkuussa 2022 Lennätinmäen töiden käynnistyessä.

– Myös Piperin puiston kunnostus jatkuu syksyllä. Puistossa oleva Lemmenlammen uusi laituri ja sillan kansirakenteet valmistuivat viime vuoden lopussa. Keväällä puistossa tehtiin kunnallistekniikan uusintaa, ja tulevana syksynä töitä jatketaan kahvilan edustalla olevan terassin ja paviljongin rakentamisella sekä pinta- ja istutustöillä, kerrotaan Helsingin kaupungin tiedotteessa.

Suomenlinnan reittejä kunnostetaan jaksoittain yhteensä kolmen vuoden ajan. Ensi vuonna Suomenlinnassa tehdään pinta- ja viimeistelytöitä. Reittien kunnostaminen parantaa niiden esteettömyyttä sekä helpottaa niiden kunnossapitoa. Tavoitteena on, että työt valmistuvat syksyllä 2023.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.