Valtava siltauudistus valmistui Pasilassa

Uusi Veturitien silta. Kuva: Raksakamera / Helsingin kaupunki

Veturitien uusittu silta ja Veturitien levennetty osuus avattiin liikenteelle 1. marraskuuta.

Helsingin kaupungin mukaan uudistusten ansiosta alueen liikenneyhteydet paranevat merkittävästi.

Liikenteen helpottamiseksi Veturitien ajokaistoja lisättiin Höyrykadun ja Hakamäentien välillä. Uusi Veturitie kulkee junaradan vierellä Pasilankadulta Veturitien sillalle. Kyseessä on Pasilan pääkatu, jonka liikenne lisääntyy tulevaisuudessa.

Veturitien silta uusittiin kolme kertaa entistä leveämmäksi. Kaistojen määrä lisääntyi kolmesta seitsemään.

– Veturitie ja Ratapihakorttelit -hanke kuuluu Helsingin kaupungin suurimpiin ja samalla merkittävimpiin väylä- ja siltarakentamisen projekteihin. Väylien käyttöönoton ansiosta Keski-Pasilan liikenne sujuvoituu merkittävästi kaikissa kulkumuodoissa, kertoo tiedotteessa projektinjohtaja Juuso Luoto Helsingin kaupungin kaupunkiympäristön toimialalta.

Urakka käynnistyi toukokuussa 2021.

Veturitien uusi silta syntyi vaativissa rakennusolosuhteissa Suomen vilkkaimman raideliikenteen ehdoilla. Sillan alla kahdeksalla raiteella kulkee noin kolmasosa koko Helsingin junaliikenteestä sekä huoltoliikenne. Veturitien siltaa rakennettiinkin enimmäkseen yötyönä.

Myös louhinta vaati erityisen huolellista suunnittelua ja esimerkiksi radalla sijaitsevien tärinäherkkien laitteiden huomioimista.

Kaikesta huolimatta liikenne rakennettavalla sillalla onnistuttiin säilyttämään koko työmaan ajan.

–  Veturitien sillan uusiminen vilkkaan junaliikenteen ehdoilla oli myös teknisesti hyvin haastavaa. Onnistuimme siinä kuin myös ylipäätään Veturitie ja Ratapihakorttelit -hankkeessa, jossa useassa kohteessa samanaikaisesti tehtävät työt etenivät aikataulun mukaisesti ja vaativillakin työvaiheilla oli mahdollisimman vähän vaikutusta juna- ja ajoneuvoliikenteeseen, toteaa hankkeen urakoitsijan projektipäällikkö Jyrki Perokorpi Kreatelta.

Hankkeessa rakennettiin lisäksi uusia asuin- ja kokoojakatuja, joita Ratapihakortteleiden alueella ovat Tenderinlenkki, Höyrykatu, Tulistimenkatu, Tulistimenkuja, Laskumäki, Televisiokatu ja Radioportti.

Veturitien uusi 7-kaistainen silta on 95 metriä pitkä kolmeaukkoinen jatkuva liittopalkkisilta. Kuva on syyskuulta 2023, jolloin valmisteltiin ensimmäiseksi valmistuneen siltaosuuden päätyä. Liikenne kulki tuolloin eteläisellä osuudella.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.