HSL alentaa kahden vyöhykkeen lippujen hintoja

HSL:n kahden vyöhykkeen lippujen hinnat laskevat vuodenvaihteessa 2023-2024. Hallitus hyväksyi kokouksessaan HSL:n esityksen lippujen hinnoiksi vuodelle 2024 tiistaina 31. lokakuuta.

Vuodenvaihteessa AB-, BC- ja CD-lippujen hinnat laskevat kertalipuissa noin viisi prosenttia ja kausilipuissa kuusi prosenttia.

Aikuisten kertalippu maksaa 1. tammikuuta 2024 alkaen 2,95 euroa ja 30 vuorokauden lippu kertaostoksena 66,60 euroa ja jatkuvana säästötilauksena 55,50 euroa. HSL:n minkään lipputyypin hinta ei nouse.

Lisäksi 10 ja 20 kappaleen sarjaliput tulevat osaksi HSL:n pysyvää valikoimaa.

Kahden vyöhykkeen sarjalippujen hinnat ovat 1.1.2024 alkaen 10 matkalta 26,55 euroa (2,66 euroa / matka) ja 20 matkalta 50,15 euroa (2,51 euroa / matka).

– Tämä on HSL:n strategiaan perustuva liiketoiminnallinen päätös. Tavoittelemme vuoteen 2025 mennessä ennätyksellisen korkeaa matkustajamäärää, mutta lisäksi pyrimme talouden tasapainottamiseen ja siihen, että lipputulot muodostaisivat tuloistamme noin puolet. Kasvavat asiakasvirrat tukevat kaikkien näiden strategisten tavoitteiden saavuttamista, kertoo HSL:n toimitusjohtaja Mika Nykänen tiedotteessa.

Uusien lippujen hintojen ja sarjalipun vakiinnuttamisen tavoitteena on tarjota paremmin asiakkaita palvelevia vaihtoehtoja myös epäsäännölliseen matkustamiseen.

Vaikka HSL:n taloustilanne on ollut haastava ja matkustajamäärät ovat jäljessä tavoitteesta, lipunmyynti on kehittynyt vuoden 2023 aikana suotuisasti.

Vuoden 2023 alussa HSL laski pisimpien matkojen hintoja merkittävästi, mikä HSL:n mukaan lisäsi matkustajamääriä ja vaikutti myös lipputuloihin positiivisesti.

– Nyt haluamme saada vastaavia vaikutuksia aikaan myös lyhyemmillä matkoilla, jatketaan HSL:n tiedotteessa.

Vuodeksi 2024 tehtävä hintojen alennus on HSL:n mukaan erityisen merkittävä, sillä hintoihin kohdistuu myös ylimääräistä korotuspainetta.

Vuoden 2023 lippujen hinnat olivat alhaisemmat kuin ne normaalioloissa olisivat olleet, sillä maan hallitus oli päättänyt henkilöliikenteen arvonlisäveron (10 %) poistamisesta tammi–huhtikuulta.

– HSL siirsi arvonlisäveron alennuksen neljän kuukauden sijaan koko vuoden ajalle, mikä tarkoitti 3,5 prosenttia pienempää korotusta vuoden 2023 lipputuloihin. Siksi vuoteen 2024 kohdistui sama 3,5 prosentin korotuspaine – mutta lippujen hinnat laskevat siitä huolimatta.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.