OmaStadi: Kontulaan roska-astioita ja alppiruusupuisto

kuvituskuva

Helsinkiläiset äänestivät OmaStadin lokakuisessa äänestyksessä sadoista ehdotuksista mieleisensä. Toteutukseen äänestettiin koko Helsingissä 75 ehdotusta.

Helsingin itäisen suurpiirin ehdotuksista toteutukseen valittiin äänestystuloksen ja käytettävissä olevan rahamäärän perusteella kaikkiaan kymmenen ehdotusta.

Itäisen suurpiirin ehdotuksista eniten ääniä sai ehdotus ”Lisää roska-astioita Kontulaan ja muualle Itä-Helsinkiin sekä astioiden tiiviimpi tyhjennys”. Se sai 1 348 ääntä. Ehdotuksen toteuttamiseen varataan 40 000 euroa.

Toiseksi eniten ääniä saanut ehdotus liittyy niin ikään Kontulaan ja lähialueille kuten Vesalaan ja Mellunmäkeen. Nuoret tekivät ehdotuksen, jossa vaaditaan huumepiikkejä pois Mellunkylän alueelta. Tämä ehdotus sai 1 264 ääntä ja ehdotuksen toteuttamiseen varataan 35 000 euroa.

– Me Mellunkylän alueen nuoret olemme huolissamme käytetyistä huumepiikeistä, joita lojuu maassa. Ulkoillessa piikkien päivittäinen näkeminen aiheuttaa monissa ahdistusta. Haluamme, että alueelle rakennetaan piikeille tarkoitettuja keräyspisteitä, joiden on oltava kestäviä ja turvallisia, kerrotaan nuorten ehdotuksessa.

OmaStadi äänestyksen perusteella Kontulan Lampipuistoon on luvassa alppiruusu- ja pölyttäjäkukkapuisto sekä muualle Kontulaan syötäviä omena- ja kirsikkapuita. Ehdotus sai 846 ääntä ja sen toteutukseen osoitetaan kaupungin rahoja 60 000 euroa.

Helsinkiläiset äänestivät OmaStadi verkkosivuilla ja OmaStadin äänestyspisteissä ajalla 6.10.–28.10.2021. Äänestykseen osallistui yhteensä 47 064 kaupunkilaista. Äänestysprosentti oli 8,1.

OmaStadi on Helsingin tapa toteuttaa osallistuvaa budjetointia. Helsinki käyttää 8,8 miljoonaa euroa kaupunkilaisten ideoiden toteuttamiseen. Ideoista kehitetään yhdessä ehdotuksia, joista kaupunkilaiset äänestävät. Kaupunki toteuttaa eniten ääniä saaneet ehdotukset.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.