Näissä Helsingin kaupunginosissa mämmi maistuu

Mämmin myyntidatan avulla voidaan havaita, että Helsingin kaupunginosat erottuvat toisistaan suuresti mämmin kulutuksen määrissä.* Viiden kärkeä pitää selkeästi viisi aluetta. Järjestyksessä eniten mämmiä kulutetaan eniten Koskelassa, akselilla Metsälä – Eteläinen Oulunkylä, Myllypurossa, Herttoniemessä ja Tapaninvainiossa. Näiden kaupunginosien jälkeen mämmimittarien lukemat näyttävät huomattavasti maltillisempia lukuja muilla alueilla.

Vähiten mämmiä kulutetaan näissä viidessä kaupunginosassa järjestyksessä Kalasatama, Kaartinkaupunki, Itäsalmi, Länsi-Pasila ja Suomenlinna.

Eniten syövissä kaupunginosissa syödään mämmiä suhteessa noin kuusinkertaisesti enemmän kuin mämmiä vähiten syövissä kaupunginosissa.

Mielenkiintoinen havainto aineistosta on, että Kallio, Helsingin keskusta, Lauttasaari ja Kannelmäki ovat lähes tasoissa mämmin kulutuksessa. Nämä kaupunginosat osuvat lukusarjan mediaanin lähettyville. Lisäksi lähes kaikki Helsingin kantakaupungin alueet sijoittuvat lukuarvossa mediaanin ympärille.

Kallio erottuu verrokeistaan mämmin kulutuksessa, sillä vastoin kuin hipsterikaupunginosa Kallio, myös hipsterikaupunginosiksi leimaantuneet Vallila, Punavuori ja Sörnäinen ovat lukusarjan häntäpäässä, joissa mämmin kulutus on vähäistä.

PÄÄSIÄISEN MUUT TRENDIT

Pääsiäisen kestosuosikit ovat pysyneet vuodesta toiseen samoina ja pääsiäisherkuttelun trendejä tiivistetysti ovat:

– Lampaan kysyntä on ollut aika tasaista viimeisen 10 vuoden aikana, mutta karitsassa on kasvua joka vuosi. Odotamme karitsan kasvavan edelleen myös tänä pääsiäisenä.

– Karitsan käyttö pääsiäisenä, mutta myös ympärivuotisesti kasvanut selvästi ja sen tarjonta on parantunut huomattavasti. Karitsanlihasta noin puolet myydään pääsiäisenä. Kala on suosituin vaihtoehto karitsalle.

– Mämmi on siis pitänyt pintansa, mutta perinteisen tuokkosen rinnalle on tullut mämmipikareita, mämmijäätelöä ym. variaatioita perinteisestä. Mämmiä syödään yli 2 miljoonaa kiloa, suurin osa pääsiäisenä, mutta sesonki alkaa pikkuhiljaa tammikuusta alkaen. Mämmin ympärivuotinen syönti on kuitenkin kasvussa ja sitä on kaupoissa tarjolla myös sesongin ulkopuolella.

– Suklaamunissa Kinder ja Mignon ovat kärjessä vuodesta toiseen, viimevuosien trendinä aikuisten suklaamunat ”töhnämunat”.

*Mämmin myyntiä verrattiin alueen kokonaispäivittäistavaramyyntiin, jolloin nähtiin kuin paljon mämmiä ostetaan kullakin alueella suhteessa asiakkaiden muihin ostoksiin.

Mämmiannoksen kuva: Wikipedia

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.