Topo murskasi vajaamiehisen Pyrinnön

Runkosarjassa kaksi skenaariota kohti pudotuspelejä

Torpan Pojat marssi helposti yli kuusimiehisen Pyrinnön. Tamperelaisten päävalmentaja pahoitteli jo ennen ottelun alkua vajaalukuista miehistöä.
”Loukkaantumisia, flunssaa ja pari abia. Damon Williams jäi pois varotoimenpiteenä ja yrittää saada itsensä kuntoon playoffeihin.”
Topo nosti johtoaseman jo 30 pisteeseen 15 minuutin pelin jälkeen. Laajasti rotaatiota pyörittänyt Konttinen antoi isoja minuutteja niistä harvemmin nauttiville – Milton ja LD saivat seurailla loppupelin suurimmaksi osaksi vaihtopenkiltä.

Loppulukemat peliin: ToPo 86, Pyrintö 48.

Ugarin nälkäisin pelaaja: Babu Ceecay: 19p, 9 levypalloa.

Runkosarjan lopusta on tulossa mielenkiintoinen. Jos täysin rehellisiä ollaan, yksi peli tullee päättämään onko ToPo runkosarjan kakkonen vai nelonen. Kolmossija ei ole enää lähes mitenkään mahdolinen.

ToPon seuraava ottelu pelataan Kaarinassa, jossa vierailun kohteena on Ura Basket. Edellinen keskinäinen päättyi kisiksellä niukkaan kotitappioon. Jos ToPo voittaa pelin, on runkosarjan kakkospaikka täysin varma, sillä Ura hävisi tänään yllättäen Tarmolle vieraissa. Jos ToPo taas häviää ottelun, on runkosarjan nelospaikka käytännössä selvä. Lahti nousee ohi voittamalla lähtökohtaisesti helpot ottelunsa ja Ura nousee samalla ohi.
ToPon viimeinen runkosarjaottelu pelataan 4.3 Kisiksellä, jolloin vastaan asettuu Tarmo. Lähtökohtaisesti tämä peli pitäisi voittaa 99 kertaa sadasta. Runkosarjan voiton on varmistanut HBA Märsky (jos ei tapahdu Euro Jackpotin kokoista ihmettä).

ToPon vastus playoffien ensimmäisellä kierroksella on vielä täysin mysteeri. Kakkossijan osuessa kohdalleen se voisi olla Korikouvot (Nyt kuudes), Pyrintö (7) tai JBA (8), jotka ovat hyvin tiiviisti taulukossa.
Jos Ura laittaakin Munkkalaiset kanveesiin Kaarinassa, tulisi vastaan playoffien ensimmäisellä kierroksella todennäköisesti Kristika Turku, joka lähes varmasti sijoittuu viidenneksi runkosarjassa.
Kaiken voi vielä mutkistaa Turun ja Lahden välinen viimeinen ottelu, joka käydään Turussa. Jos Kristika voittaisi superkunnossa olevan Lahden kotonaan yli kymmenellä pisteellä, voisi se tiputtaa Lahden jopa viidennelle sijalle runkosarjan päätteeksi.

Mutta kaikki edellinen on vain spekulaatiota ja matematiikkaa. Kuten Masa Nykänenkin aikanaan sanoi: Hypätään nyt ensin!
Ilonen ilmoitus on kuitenkin, että kevät lähestyy. Varma merkki siitä on playoffien saapuminen Munkkiniemeen!

 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.