ToPo Miehet sunnuntaina Turussa

Viikonlopun Divisioona A:n huippuottelu pelataan Turun Kupittaalla, kun ToPo matkustaa Kristikan vieraaksi.
Kristika on avannut kauden puhtaalla pelillä ja he löytyvät sarjan piikkipaikalta. ToPo on kärsinyt yhden tappion, mutta Munkan Lakers viilettää tällä hetkellä kolmen ottelun voittoputkessa. Viime lauantain edellisessä ottelussa kaatui Raiders 95–75.
ToPon päävalmentaja Risto-Matti Rousku lähtee luottavaisin mielin lauantain otteluun.
”Tällä viikolla olemme harjoitelleet hyökkäyksen ja puolustuksen konsepteja, joita pyritään toteuttamaan Turkua vastaan sunnuntaina. Harjoitusviikko on ollut suht ehjä, tekemisen laatua pitää vielä hieman parantaa viimeisiin harjoituksiin ennen sunnuntaita.”
Risto-Matti tietää mitä odottaa sunnuntain ottelusta.
”Kristikan vahvuudet ovat korin alla sekä laajassa ja monipuolisessa pelaajamateriaalissa. He hyökkäävät hanakasti siirtymätilanteissa ja pelaavat paljon palloa korin alle erilaisista actioneista.”
”Puolustuksessa pallollisten screenien puolustustapoja vaihdellaan pelin sisällä ja välillä vastassa on koko kentän paikkaprässiä. Luvassa on varmasti vauhdikas ottelu, jossa oma hyökkäyspään toteutus ja 1 vs. 1 puolustus ovat avainasemissa.”
SUNNUNTAIN ISÄNTÄ KRISTIKA
Juho Ruohosen valmentama Kristika on vahvistunut täksi kaudeksi ja joukkueella on kasassa erittäin kova rosteri. Joukkue on napannut kauden viidestä ensimmäisestä ottelusta viisi voittoa ja jokainen voitto on tullut selvällä korimarginaalilla. Vuorollaan Kristikan käsittelyssä ovat kaatuneet HBA-Märsky, Tapiolan Honka, Korikouvot, Pyrintö sekä JBA.
Kristikan pelaajamateriaali on todella laaja ja peräti 11 pelaajaa on pelannut yli kymmenen minuutin keskiarvolla per ottelu. Eniten minuutteja ottelua kohden on napannut toista kauttaan Turussa pelaava Manuel Barnes (23:33). Miehen tilastorivi on varsin komeaa luettavaa alkukauden osalta (18,2 pts, 8,2 levypalloa, 2,8 syöttöä). Toinen joukkueen syömähampaista on sentteri Mikael Aalto. Aalto on iskenyt hieman yli 22 minuutin peliajalla palloa pussiin 21 pisteen keskiarvolla ja levypalloja mies on kaapinut 11,6 per ottelu.
Joukkueen tämän kauden uusista hankinnoista voidaan nimetä JBA:sta joukkueeseen saapuneet AntonKankaanpää sekä Timi Puittinen. Molemmat miehet ovat olleet varsin tärkeässä roolissa joukkueen alkukauden menestyksestä. FoKoPosta Kristika nappasi riveihinsä Johan Kotavuon. Kotavuo on heittänyt palloa koriin 6,2 pisteen keskiarvolla ja hän johtaa Kristikan syöttötilastoa 5,4 koria alustaneella syötöllä.
VIIME KAUDEN KOHTAAMISET
11.10.2019 Kristika vs. ToPo 66–83 11.1.2020 ToPo vs. Kristika 94–90
Turun NMKY, eli Kristika sekä ToPo ovat viimeiset kolme kautta pelanneet samassa sarjassa. 2017–18 ToPo oli molemmissa otteluissa niukasti parempi. 2018–19 Turkulaiset voittivat molemmat keskinäiset kamppailut. Viime kaudella palattiin jälleen ToPon komentoon. Miten käy nyt?
Miesten Divisioona A:n kärkiottelu Kristika – ToPo pelataan sunnuntaina 22.11. klo 18 alkaen Kupittaan Liikuntahallissa. Ottelua voi seurata myös Ruutu+ -palvelusta.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.