Syyskauden kotiottelut päätökseen

ToPo Naiset – HyPo 69-84 (24-27, 18-24, 15-23, 12-10)

Sarjakärki Hyvinkään Ponteva katkaisi kaksi tappiota kestäneen otteluputkensa kaatamalla ToPon kotikentällään Munkkiniemessä. ToPo on kohentanut otteitaan jatkuvasti kauden edetessä, mutta joukkueen pelin johtohahmon Laura Juholan puuttuminen rotaatiosta (toipilaana) on näkynyt selvästi joukkueen iskukyvyssä hyökkäyspäässä kahdessa edellisessä ottelussa.

HyPo vei lopulta voiton selvin lukemin vaikka ToPo haastoi sarjakärkeä kovaa. Ensimmäiset jaksot olivat tasapuolista taistoa rinta rinnan, ja ehtipä ToPo jo käväistä pienessä johdossakin Laura Saarisen ja Hanna Valkeisen hyökkäyspään onnistumisilla. Pelin todelliseksi hahmoksi nousi kuitenkin HyPon Randi Brown (32/5/5s/4r), joka toi joukkueensa lopullisesti rinnalle ja ohi. Brown ei turhia arkaillut toisen jakson lopussa, sillä naisen tulikuuma heittokäsi osui viimeisen kolmen minuutin aikana kolmosen kaaren takaa peräti viisi kertaa.

Brownin onnistumiset siivittivät vierasjoukkueen yhdeksän pisteen puoliaika-johtoon ja kun kolmannen jakson puolivälissä tähtipaitojen heitot alkoivat kolista raudoissa ei ToPo enään pystynyt haastamaan vierasjoukkuetta voitosta vierasjoukkueen tykittäessä palloa pussiin kovalla prosentilla. HyPo oli ottelussa selvästi parempi kaukoheitoissaan, sillä onnistumisia kaaren takaa kertyi yhteensä 13, kun taas ToPo sai pallon sukkaan kolmesti.

Brown ei ollut Pontevan rivistöstä suinkaan ainoa ottelun onnistuja. Anni Jämsä tuli peliin mukaan alusta asti hyvävireisenä kirjauttaen itselleen 17 pistettä, viisi levypalloa, sekä viisi korisyöttöä. Titta-Riina Lepistö tilastoi lukemat 8/6, mikä tarkoitti sitä, että levypalloja on täten kertynyt nyt yhteensä huimat 1500. Lepistö on 19. pelaaja, joka on vuosien saatossa yltänyt kyseiseen määrään. Yhden pelin levypalloennätys on Lepistöllä 17.

Tiistai-illan päätähteä, ToPo-kasvatti Taru Tuukkasta seuraamaan tulleet Wanhat Munkkalaiset pääsivät todistamaan ”Tarzanin” isoa tuplatuplaa 11 pistettä ja peräti 19 levypalloa. Olipa joukossa myös muutama Tarun tarunhohtoinen poustiliikekin, jossa pallo löysi taianomaisesti tiensä koriraudan läpi.

Kotijoukkueen kuumin pelaaja oli pelissä Ashli Payne, joka nakutti 21 pistettä, napsi 13 levypalloa ja tyylitteli päälle vielä kuusi syöttöä. Laura Saarinen avitti joukkuettaan tilastoimalla 8/9/3s.

MVP ToPo: Ashli Payne

MVP HyPo: Randi Brown

Ottelutilastot

Nyt edustusjoukkueet siirtyvät joulutauolle ja seuraavat kotiottelut on tammikuun 11. ja 12. päivä Munkan Yhteiskoululla. Miehet kohtaavat ensin 11.1. perjantaina HNMKY:n ja seuraavana päivänä Naiset lähtevät hakemaan kotivoittoa matkajoukkue Vimpelistä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.