Sunnuntaina paikallisotteluhuumaa Munkkiniemessä

ToPon ottelut jatkuvat sunnuntaina Miesten Divisioona A:ssa paikallisottelulla. ToPo on poikkeuksellisesti vierasjoukkueena Munkkiniemen Yhteiskoululla, kun isäntänä toimii Munkkiniemen Kisapojat. Ottelu tulee päättämään Divarin neljännen kierroksen. Ennen kamppailua ToPo on sarjassa viidentenä ja MuKi yhdeksäntenä.
Kahdella kotivoitolla ja vierastappiolla kautensa aloittaneen ToPon Ilkka Sirola uskoo joukkueen pystyvän vielä parempaan.
”Ihan mukavasti on kausi lähtenyt käyntiin, mutta olemme vielä kaukana siitä, miten haluaisimme pelata. Päivä päivältä menemme kuitenkin eteenpäin.”
ToPon hyökkäyspelaaminen on toiminut Munkkiniemessä loistavasti kauden ensimmäisissä otteluissa, mutta puolustuspäässä on ollut ongelmia.
”Toteutamme hyökkäyksessä hyvin omia pelejämme ja meiltä löytyy laaja materiaali ratkaisijoita. Joukkuepuolustamisessa meillä on vielä tekemistä ja sitä emme ole saaneet vielä hiottua kuntoon.”
”Ile” odottaa sunnuntaita jo vesi kielellä.
”MuKi on varsinkin Mykissä kova heittojoukkue, joka heittää paljon kaaren takaa. Ottelussa tullaan varmasti näkemään kovaa kamppailua ja paljon tunnetta, kun taistellaan Munkan herruudesta. Meidän pitää onnistua ottamaan helpot vapaat heitot pois ja olla aggressiivisempi joukkue. Se on voiton avain.”
Derbyvastustaja MuKi
Munkkiniemen Kisapojat avasi kautensa tappioilla Korikouvoille sekä Pyrinnölle. Joukkue saalisti kuitenkin kauden avausvoittonsa viime viikolla Jyväskylästä selvin 68–85 lukemin. Jussi Tahvanaisen miehistö tekee yhteistyötä Korisliigajoukkue KTP:n kanssa. Kotkalaisten riveissä tällä kaudella pelaakin monia MuKin viime kauden pelaajia (mm. Cedric Latimer, Emil Uotila). MuKin tämän kauden miehistöstä perjantaina KTP:n paidassa Ura-Basketia vastaan nähtiin Jan Novitsky, Joonas Timonen, Markus Rautasalo sekä Robin Åvist.
Rautasalo dominoi MuKin tilastoja alkukauden osalta. Rautasalo on pelannut MuKin riveissä kahdessa ottelussa, mutta niiden otteluiden keskiarvoilla hän johtaa MuKin pistetilastoa (18,5 pts), levypallotilastoa (yhdeksän levaria) sekä syöttötilastoa (7,5 syöttöä). Rautasalolle tulitukea antaa jo nimettyjen pelaajien ohella Tuomo Antikainen. Antikaisen tilastorivi kolmen ottelun jälkeen on kelpo luettavaa (14,7 pts, 5,3 levaria, neljä syöttöä).
Mielenkiintoista nähdä millaisella kokoonpanolla MuKi lähestyy sunnuntain ottelua.
Viime kauden kohtaamiset
ToPo ja MuKi kohtasivat ensimmäistä kertaa viime kaudella MuKin noustua Divisioona A:han. Kauden aloittaneessa Ukko Munkki Cupissa MuKi oli niukasti parempi, kuten myös kolmannella kierroksella pelatussa sarjaottelussa. ToPo onnistui maksamaan potut pottuina tammikuussa ja haki Kisahallista neljän pisteen vierasvoiton.
19.10.2019 ToPo vs. MuKi 76–80 19.1.2020 MuKi vs. ToPo 71–75
Lokakuussa Miki Kuusisto oli aivan ilmiliekeissä, mutta hänen 26 pisteen ilta ei riittänyt kantamaan ToPoa voittoon. ”Cedu” Latimerin ja Janne Lehtorannan johdolla MuKi oli niukasti parempi. Tammikuussa ToPolta tahtipuikkoa käsissään piti Tuomas Laine 24 pisteellä sekä 19 levypalloa kaapannut Federiko Federiko.
MuKi – ToPo kamppailu pelataan sunnuntaina 8. marraskuuta Munkkiniemen Yhteiskoululla klo 17 alkaen. Jos et pääse paikalle kannustamaan ToPoa voittoon, voit seurata ottelua myös Ruutu+ -palvelusta.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.