Otteluennakko ToPo Miehet vs. FoKoPo

Runkosarja huipentuu herkullisissa merkeissä. ToPo taistelee sunnuntain viimeisellä kierroksella HBA:n ja Bisonsien kanssa runkosarjan sijoista 3-5.

Voittamalla sunnuntain kamppailun joukkue varmistaa itselleen kotiedun pudotuspeleihin. Lopullinen sijoitus riippuu kuitenkin myös samaan aikaan pelattavista HBA:n ja Bisonsien peleistä. Jos kaikki kolme joukkuetta päätyy tasapisteisiin on tässä skenaariossa Torppa muita edellä voitettuaan Biisonit kahdesti ja HBA:n kerran kauden aikana.

Sunnuntaina vastaan asettuu legendaarinen Forssan Koripojat, joka täytti juuri 50-vuotta. FoKoPo järjesti vuosipäivän kunniaksi hienon tapahtuman, jossa mukana oli seuran tärkeimpiä henkilöitä pelikentiltä ja kentän laidalta. Näytösottelussa oli mukana mm. seuran yksi kuuluisimmista pelureista Tuukka Kotti, joka nousi seuran edustusjoukkueeseen ensimmäisen kerran vasta 17-vuotiaana.

FoKoPon riveistä löytyy tällä kaudella jälleen sarjan kovin pistemies Isaac Williams (28,3 p.) eikä kauas jää joukkueen toinenkaan amerikkalaisvahvistus Gilbert Talbot (21,0 p.). Joukkueen peliesitykset ovat vaihdelleet kauden mittaan paljon ja vaikka joukkue on ottanut koviakin päänahkoja kaataen mm. HBA:n ja Bisonsit on forssalaiset joutuneet taipumaan myös sarjan häntäpään joukkueille.

Forssan kotimaiset pelaajat ovat tehneet ajoittain kovaakin jälkeä ja kun joukkue saa myös suomalaisten pelaajien pelivireen kuntoon ovat he yksi sarjan vaarallisimmista vastustajista. Kotimaisista pelaajista kannattaa kiikarit suunnata ainakin seuran omiin kasvatteihin Johan Kotavuo (1996) ja Tero Valkama (1981) sekä Lahdessa U16 ja U19 Suomenmestaruudet voittanut Aku Haikonen (1996), jotka kaikki pystyvät onnistuessaan huippusuorituksiin.

ToPo on puolestaan vihdoin toipumassa flunssa-aallosta sekä loukkaantumisista ja munkan tähdet ovat päässeet harjoittelemaan joukkueena menneen viikon yhtenäisesti. Cedric Latimer on ollut sivussa tositoimista tammikuun puolesta välistä lähtien loukkaantumisen takia ja on nyt lähenemässä pelikuntoa pudotuspelien kynnyksellä. Cedu on tehnyt kovaa duunia kuntoutuakseen pleijareihin ja pelikunto sunnuntaille on ns. “gametime decision”.

Takamieskaartista Taikuri Kuusisto ja Tumppi Laine ovat niin ikään selättämässä sairastelut ja loukkaantumiset ja heiltä sopiikin odottaa jälleen isoja tekoja kotiparketilla. Yksi loppukauden suurimmista nousijoista on Babu Ceesay, joka on ottanut suurempaa roolia pelistä toiseen Cedricin loukkaannuttua. Babu on kääntänyt Torpalle pari ottelua omilla huikeilla henkilökohtaisilla suorituksilla, jotka totutusti päättyvät lyömällä palloa alaspäin ilmalentojen päätteeksi.

Tervetuloa Mykkiin sunnuntaina! Ylösheitto klo 17:00!

#topostrong #topofamily #m1da #forthewin #playoffsarecoming